Hlavní obsah

Oprava uzavřela hlavní tah z Brna na Svitavy, zkomplikuje to cestu těžším autům

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Oprava propustků na silnici I/43 na pomezí Jihomoravského a Pardubického kraje od patku do neděle omezí dopravu. Silnice je u obce Rozhraní a Brněnec úplně uzavřená, což pocítí především řidiči vozidel nad 7,5 tuny.

Článek

V obou směrech musí využít cestu přes Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou, Ždírec nad Doubravou a Vendolí, uvedla Kristýna Korenčíková za Ředitelství silnic a dálnic. Objížďka měří přes 130 kilometrů.

Auta do 7,5 tuny musí ve směru na Svitavy z Letovic uhnout na Svárov, Březinu, Křenov a Pohledy. Auta ve směru do Brna odbočí ze silnice první třídy v Březové nad Svitavou na Svojanov a pojedou přes Bohuňov a Křetín do Letovic. „Celá rekonstrukce propustků bude následně pokračovat zhruba do 9. května, nicméně již nebude zapotřebí silnici zcela uzavřít. V případě propustku v obci Brněnec bude oprava od 5. dubna pokračovat za oboustranného zúžení vozovky. Stavební práce na opravě propustku v Rozhraní budou pokračovat za částečné uzavírky silnice I/43, kdy doprava povede kyvadlově,“ sdělila Korenčíková.

Drobné omezení pocítí v následujících dnech i cestující veřejnou dopravou v Jihomoravském kraji. Kvůli pokračující rekonstrukci silničního mostu v Bělohorské ulici v Brně nepojedou v pátek a v sobotu vždy od 8:15 do 17:15 tramvaje na Stránskou skálu. Kvůli výkopovým pracím při stavbě tramvajové tratě do univerzitního kampusu bude od pátečního rána zřejmě do nedělního večera omezený průjezd u bohunické fakultní nemocnice. Zastávky proto budou dočasně přeložené. V úterý začnou významné změny v železniční dopravě. Dálkové vlaky mezi Brnem a Prahou pojedou z Brna přes Havlíčkův Brod.

Reklama

Doporučované