Hlavní obsah

Organizuje a hraje. Bubeník Staněk z UDG o zákulisí Přehrady festu

Textař a budeník kapely UDG hostem ve studiu Magazínu Slavní.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Není snad jediný víkend o prázdninách, ve kterém by se nenabízelo vyrazit na některý z letních festivalů. Na místa, kde je přes rok vcelku klid, se tak můžete jít pobavit a poslechnout si vašeho oblíbeného interpreta či kapelu. Jak to ale vypadá, když se na organizaci podílí právě jeden z těch, které většinou vidíte na stagi? Nejen o tom přišel do studia Magazínu Slavní popovídat textař a bubeník kapely UDG Tomáš Staněk.

Článek

„Od té doby, co hraju s klukama v UDG, tak jsem se pasoval do role organizátora, už tenkrát jsme pořádali v Ústí nad Labem takový festival, na který jsem pozval okolní kapely a ony pak pozvaly nás, od malička jsem k této funkci tíhl a to mi zůstalo,” vysvětluje Tomáš Staněk, textař a bubeník kapely UDG. Tentokrát ale nejde o žádný menší festival, Tomáš se podílí na organizaci festivalu pro celou rodinu s názvem open air Přehrady fest. „Slapy už máme za sebou a další zastávka je 2. a 3. srpna na Vranově. Poslední se pak odehraje na Seči,” prozradil Staněk.

Na letošních Přehradách vystupují například Chinaski, Mig 21, Ben Cristovao, Marek Ztracený, Eddie Stoilow, Mirai, UDG, Pokáč nebo třeba Voxel. „Rozdíl od ostatních festivalů je takový, že na Přehradách je kapela přítomna celý den a účastní se dalšího programu. Podepisuje se lidem a hraje například i na dětských stagích,” upřesňuje Tomáš Staněk. A to je i případ kapely Chinaski, která je patronem celé akce. „Máme i zahraničního hosta, se kterým Chinaski zahrají. Jde o kapelu IMT Smile a půjde o takové krásné propojení,” dodává spoluorganizátor Tomáš, který ale nezanevřel ani na kapelu UDG. Kluci mají za sebou narozeninovou letní tour, která byla oslavou dvaceti let jejich existence na hudebním poli.

Pokud vás zajímají další plány této kapely, podívejte se na úvodní video. To je součástí Magazínu Slavní, který můžete sledovat každé úterý ve 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované