Hlavní obsah

Oscar Wilde na roadshow po českých hradech a zámcích. V hlavních rolích Martin Zounar nebo Bára Štěpánová

Rozhovor s hercem Martinem Zounarem a režisérem Jaroslavem Křížem o jejich novém letním představení.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Režisér Jaroslav Kříž v létě vyjede se svým novým představením Strašidlo cantervillské na české hrady a zámky. Ve známé povídce Oscara Wilda si zahraje třeba Martin Zounar, Lukáš Toman Paclt nebo Barbora Štěpánová.

Článek

„Původně ten nápad byl, že ho uděláme jen v divadle jako činohru, ale potom, když jsem se bavil s dalšími a dalšími lidmi o tom představení, tak mi poradili, abychom to udělali venku, na zámku. Jelikož jsem muzikant, tak jsem tam přidal i muziku. Je tam dokonce i vokální trio,“ popisuje představení režisér Jaroslav Kříž, který ho s herci zkoušel téměř celé dva měsíce.

V roli amerického velvyslance se objeví Martin Zounar. „Hraju takového typického amerického velvyslance. Sebevědomý, všechno ví, všude byl a kde nebyl, tak má od toho klíče. Je to Oscar Wilde, je to nadsázka, je to konverzačka. Zároveň je to nesmírně humorně napsané a myslím, že to funguje.“

Strašidlo cantervillské si svoji premiéru odbude třetího července ve Valticích, poté představení zamíří do Lednice, Mikulova a do Lysice. Roadshow se objeví i v Čechách. Zavítá na hrady Loučeň, Telč, Třeboň a Kozel.

„Je to opravdu takové milé představení, není ani moc dlouhé, jsou tam momenty, kdy se divák bude opravdu řezat, a snažili jsme se tam do každého představení zakomponovat i atmosféru toho jednotlivého hradu, takže si myslím, že to bude stát za to,” dodává jedním dechem známý herec.

Zajímá vás, jaké má Martin Zounar plány na léto? Kam pojede? Podívejte se na úvodní video. Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované