Hlavní obsah

Ostravská galerie nabízí on-line prohlídku aktuální výstavy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Galerie výtvarného umění Ostrava, která je od 12. října kvůli epidemii pro veřejnost uzavřena, nabízí zájemcům on-line prohlídku své aktuální výstavy Dělník je smrtelný, práce je živá. Představuje umělecká díla zachycující práci.

Článek

Připravuje i komentovanou videoprohlídku s kurátorkou Renatou Skřebskou. ČTK to dnes řekla mluvčí galerie Jana Malášek Šrubařová.

Výstava začala 22. září. Zastoupeni jsou na ní nejen autoři již etablovaní, jako například Jan Zrzavý, Otto Gutfreund, Bohumil Kubišta, Adriena Šimotová nebo Stanislav Kolíbal, ale i střední a nejmladší generace. Expozice ukazuje, jak se téma práce proměňovalo v závislosti na společenských a politických podmínkách.

Obrazy mohou zájemci vidět až do znovuotevření galerie na webu galerie. Původně měla výstava skončit v lednu. Vedení galerie nyní zjišťuje možnosti jejího prodloužení.

Na facebookové stránce GVUO prezentuje každé úterý umělecké dílo, které zastupuje jednu z osmi sekcí výstavy Dělník je smrtelný, práce je živá. "Každý čtvrtek se věnujeme dětem, obnovili jsme jarní cyklus Serafínových tipů na domácí tvoření. V pátky se pak milovníci umění mohou těšit na umělecké dílo ze sbírky GVUO, které doprovází příspěvek vztahující se k aktuálnímu společenskému dění. Na Facebook a YouTube jsou také přesunuty listopadové přednášky.

Na twitterovém účtu galerie zase představuje výtvarné umělce, kteří mají narozeniny a jejichž tvorba je zastoupena v galerijní sbírce.

Reklama

Doporučované