Hlavní obsah

Ostrov bude mít novou zbrojnici dobrovolných hasičů za 53,5 milionu korun

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ostrov na Karlovarsku postaví dobrovolným hasičům novou hasičskou stanici za 53,5 milionu korun. Stavební práce by měly začít letos v červenci, s dokončením se počítá na jaře roku 2023. Původní zbrojnici nechá město zbourat.

Článek

Novou hasičskou stanici město postaví v Jáchymovské ulici, v blízkosti výjezdového stanoviště záchranné zdravotnické služby Karlovarského kraje. Vedle ní se do budoucna počítá také se stavbou stanice pro profesionální hasiče. Původně chtělo město v areálu vybudovat i sídlo městské policie, náklady by ale byly o několik desítek milionů vyšší.

„Kromě standardního zázemí, které potřebují naši hasiči, a dostatečného počtu garáží pro jejich techniku, tak dnes už nezbytnou součástí takovýchto areálů je i věž, na které se jednak suší hadice po zásahu, ale může fungovat i pro trénink hasičů,“ řekl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS). Součástí budovy bude také místnost pro krizový štáb a bezpečnostní radu města.

Původní nevyhovující objekt hasičů pochází ze 70. let, plánem města je ho zbourat. Radnice nyní zvažuje, jak místo v blízkosti zámeckého parku a ostrovského zámku využít. Jeden z návrhů je ponechat tam volné prostranství například pro parkování návštěvníků parku nebo využít místo pro stavbu bytového domu v atraktivní lokalitě. Vedení šestnáctitisícového města má již na návrh domu studii, samotnou stavbu chce ale ponechat soukromému investorovi, uvedl starosta.

Reklama

Doporučované