Hlavní obsah

Otec není figurka, co klade věnce. Dcera prezidenta Kisky o práci pro nejbohatšího Slováka

Natália Kisková: Poslední čtyři měsíce jsou vyhrocené. Vražda novináře Jána Kuciaka ale Slováky spojila.Video: Zuzana Kubátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jít do politiky podobně jako její otec prezident Andrej Kiska sedmadvacetiletá Natália nechce. Ve službách nejbohatšího Slováka, developera Ivana Chrenka, rozjíždí ve střední Evropě ambiciózní projekt.

Článek

„Chtěla jsem se vrátit na Slovensko, v cizině jsem si uvědomila, že budu vždycky imigrantem,” říká Natália Kisková, která vystudovala v USA, kariéru začínala u poradenské IT firmy Bluewolf v New Yorku a později v Londýně.

Mladou ženu nedávno časopis Forbes zařadil do skupiny „30 pod 30”, tedy mezi nejtalentovanější Slováky do třiceti let.

Prezidentova dcera se sice vrátila budovat kariéru domů, dnes má ale hlavní stan ve Vídni a žije hlavně na cestách mezi Bratislavou, Varšavou, Prahou a rakouskou metropolí. Ve slovenské developerské skupině HB Reavis (ta je aktivní i v Česku) se stala šéfkou projektu HubHub.

Buduje síť tzv. coworkingových pracovišť. Převážně start-upové firmy si v nich mohou najímat prostory na kancelářskou práci, různé akce či pracovní schůzky. Úkolem Kiskové je vybudovat síť těchto center v šesti středoevropských městech. Zatím fungují dvě - v Bratislavě a Varšavě. Pražská pobočka na prestižní adrese Na Příkopech je před otevřením.

Rozdělené Slovensko

Kisková ve Výzvě okomentovala i nebývale kritický projev svého otce o stavu Slovenska. Tamní poměry minulý týden v parlamentu vykreslil v černých barvách. Varoval, že se slovenská společnost dramaticky polarizuje, lidi rozdělují představy o hodnotách, na nichž by mělo Slovensko stát a osobnostem chybí odvaha k poctivé a citlivé diskuzi.

Sám Kiska ale vzdává snahu ovlivňovat vývoj na Slovensku z prezidentského postu. Oznámil, že pro další volební období nechce z osobních důvodů kandidovat, byť to podle Natálie Kiskové nemusí být úplně definitivní.

Jak vnímá Kiskova dcera současné Slovensko a trendy ve společnosti? Jak sama hodnotí politickou kariéru svého otce? A jak se pozice „prezidentské dcerky” odráží na její vlastní profesní dráze? Sledujte Výzvu s Natálií Kiskovou ve videu nad tímto článkem.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované