Hlavní obsah

Pastrňákova virtuální realita. Češi na veletrhu ve Vegas ukazují sportovní trénink budoucnosti

Podívejte se na reportáž z veletrhu CES v Las Vegas a rozhovor s Bohdanem Tetivou, šéfem českého startupového projektu Sense Arena.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Las Vegas v úterý začíná největší veletrh spotřební elektroniky na světě. Díky podpoře CzechInvest do USA odcestovalo i sedm českých startupových projektů. Největší pozornost by měla stejně jako před rokem budit pražská společnost Sense Arena, která jako první na světě vyvinula program pro sportovní trénink ve virtuální realitě. Jedním z investorů Sense Areny je nejlepší český hokejista současnosti David Pastrňák.

Článek

Jednapadesátý ročník nejdůležitějšího veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas poutá pozornost 170 tisíců návštěvníků a 7 tisíců novinářů z celého světa. Na nejsledovanější světové akci svého druhu představí novinky ze světa počítačů, automobilů, telekomunikací i zdravotnictví zhruba 4 000 firem z více než 150 zemí světa.

Mezi vůbec nejvýznamnější trendy letošního veletrhu patří vedle umělé inteligence třeba alternativní pohon automobilů, mobilní sítě 5G nebo technologie pro chytrá města. Uspět v Las Vegas chce i sedm českých startupů a mezi nimi i projekt, který na veletrhu CES zaujal přední světová média už před rokem. Společnost Sense Arena, která jako vůbec první na světě vyvinula program pro sportovní trénink ve virtuální realitě.

Stojí za ní investiční skupina Miton a jedním z investorů je i nejlepší český hokejista současnosti David Pastrňák. Češi chtějí změnit budoucnost přípravy sportovců a na podzim minulého roku se svým systémem vstoupili na trh. Ve virtuální realitě trénují první hokejové týmy a zájem o ni mají i kluby NHL. Letos ve Vegas zástupci Sense Areny představí „osekanou“ verzi programu pro domácnosti.

„První ročník jsme měli stánek ve velikosti 2 × 3 m mezi těmi nejmenšími startupy, letos jsme se nafoukli a dostali se do sekce sport a fitness. Náš stánek má podobu zimního stadionu a všechno připravujeme k tomu, abychom tady udělali úspěch pro český hokej. Účast tady je především o kontaktech, CES není úplně prodejní výstava. Nějaké systémy k prodeji tady máme, ale důležitější je dostat se do amerických médií, aby se o nás na trhu v Severní Americe vědělo víc,“ říká Bohdan Tetiva, šéf společnosti Sense Arena.

Veletrh CES se v Las Vegas koná od 8. do 11. ledna. Na reportáž o veletrhu a rozhovor se šéfem společnosti Sense Arena Bohdanem Tetivou se podívejte ve videu nahoře v článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované