Hlavní obsah

Penzista nastražil v domě pasti na zloděje. Zabil ho vlastní samostříl

Foto: Pexels.com/Maurício Mascaro

Muž se chtěl pomocí pastí bránit proti zlodějům.

Reklama

Penzista Ronald Cyr nebyl zvyklý používat zbraně. Kvůli frustraci z toho, že mu zloději neustále vykrádají dům, se ale rozhodl uchýlit k nastražení pasti.

Článek

Záchranným složkám v americkém státě Maine se na Den díkůvzdání dovolal pětašedesátiletý muž. V telefonickém hovoru s centrálou informoval, že byl postřelen.

Policejní hlídka s lékařskou podporou okamžitě vyrazila do města Van Buren, aby muži pomohla. Na záchranu života už ale bylo pozdě, postřelený ještě před příjezdem pomoci zemřel.

O incidentu napsala americká CNN. „Naneštěstí Ronald Cyr podlehl zraněním, která utrpěl po výstřelu ze zbraně,“ informovaly úřady.

Při policejním vyšetřování vyšlo najevo, že muže usmrtil jeho vlastní samostříl, který měl sloužit jako past na zloděje.

Detektivové informovali, že hlavní vchod Ronaldova domu strážilo zařízení, které mělo vystřelit po každém, kdo by se pokusil vstoupit do dveří. Kvůli neočekávané poruše zařízení ale mechanismus zranil majitele domu.

V domě se podle médií nacházely také další zbraně a „neznámá zařízení“. Policisté tak na místo povolali pyrotechniky.

Podle deníku The Guardian Ronaldův dům často vykrádali, a muž se tak z frustrace rozhodl budovu opevnit. Sourozenci zavražděného uvedli, že Ronaldovi se často ztrácelo nářadí nebo barvy.

„Stěžoval si na policii, ale odmítli ho s tím, že je senilní,“ sdělil Mark, jeden ze sourozenců, pro The Guardian. „Policisté nic neudělali, a tak vzal záležitost do vlastních rukou.“

Ronald se nejdříve pokusil zabezpečit dům pomocí vysokých plotů a bezpečnostních kamer, před dvěma lety se ale uchýlil k pastem a zbraním.

„Nelíbilo se nám to, protože nebyl zvyklý používat pistole, vážně to nebyla jeho silná stránka, ale byl prostě frustrovaný,“ řekla pro The Guardian Ronaldova sestra Lorraine.

Reklama

Doporučované