Hlavní obsah

Pět lidí možná porušilo opatření na předávání Českého lva. Řeší je hygiena

Foto: Profimedia.cz

Po předávání Českých lvů někteří herci a umělci postávali venku v hloučcích a bez respirátoru.

Reklama

Pět účastníků vyhlášení cen Český lev možná porušilo pravidla. Řeší to správní orgán, tedy pražská hygiena.

Článek

Pět účastníků březnového vyhlášení filmových cen Český lev mohlo porušit vládní opatření zavedená kvůli koronavirové pandemii. Policisté je oznámili správnímu orgánu, sdělil mluvčí Jan Rybanský. Správním orgánem je v tomto případě pražská hygienická stanice.

Po skončení ceremoniálu v pražském Rudolfinu se na sociálních sítích objevily fotografie, na kterých umělci postávají v těsných hloučcích kolem stolků před budovou, kouří a povídají si. Nemají na sobě respirátory ani nanoroušky.

Policisté se o případu dozvěděli z médií, začali poté kauzu prověřovat. „Policisté prověřování celé události ukončili a zadokumentovali. Následně pět osob oznámili příslušnému správnímu orgánu pro možné porušení vládních nařízení k dořešení,“ uvedl Rybanský. Dodal, že jejich jména policie nemůže zveřejnit.

Na ceremoniálu platila přísná opatření. Všichni, kteří se večera v Rudolfinu chtěli zúčastnit, museli podstoupit PCR test na covid-19 a museli mít nasazený respirátor. „Jako pořadatelé však ručíme pouze za průběh akce uvnitř prostor konání, nikoliv za dění venku. Situace, která nastala, nás samozřejmě mrzí,“ řekl prezident České filmové a televizní akademie Ivo Mathé Seznam Zprávám.

Reklama

Doporučované