Hlavní obsah

Piloti Ryanairu budou mít lepší podmínky, slíbil šéf aerolinky

Šéf letecké společnosti Ryanair slíbil lepší podmínky pro pilotyVideo: Reuters

 

Reklama

V návaznosti na chaos s rušením letů slíbil šéf letecké společnosti Ryanair lepší podmínky pro piloty. Tento krok má zamezit jejich odchodu ke konkurenci.

Článek

Letecká společnost Ryanair ve čtvrtek slíbila svým pilotům zásadní zlepšení mezd a pracovních podmínek. Její šéf Michael O'Leary to oznámil v dopise, který pilotům poslal. Vyzval je také, aby neodcházeli. Stalo se tak poté, co v minulých dnech irská aerolinka zrušila tisíce letů v zimní sezoně kvůli nedostatku pilotů.

Problémy způsobily změny v rozpisu služeb. Piloti totiž byli vyzváni k tomu, aby si do konce roku vzali zbylou dovolenou. Společnost ale situaci neodhadla, nemá dost pilotů na zimní sezonu, a proto musela lety v tomto období zrušit.

Mezi opatření, jež chce Ryanair ve snaze udržet si zaměstnance zavést, patří zvýšení platu a bonusy pro piloty, kteří jsou ve službách aerolinky více než 12 měsíců. Slibuje také lepší plánování služeb.

Podle odborů totiž v uplynulých měsících společnost Ryanair opustil velký počet pilotů. Aby získali lepší smlouvy, vyšší mzdu a výhodnější podmínky u konkurenčních aerolinek.

Reklama

Související témata:

Doporučované