Hlavní obsah

Pivo, limo, umění. Nahlédněte s námi do zákulisí kejklířského města

Lefeuvre & André pracují s fyzickým divadlem, zvuky, ale taky starou dobrou klauniádou.Video: Tereza Willoughby

 

Reklama

Bez cirkusu bychom se obešli, říkají legendy francouzského divadelnictví na kolech. Atelier Lefeuvre & André v programu festivalu Arena založeného Divadlem bratří Formanů.

Článek

Francouzské duo Atelier Lefeuvre & André patří k zakladatelům nového cirkusu. Ve svých představeních si hrají se všedními předměty. V prostorách lodi Tajemství uvádějí světovou předpremiéru s názvem „Parbleu!”.

Do Prahy ale přijel taky jeden z nejznámějších cirkusových souborů Cirque Trottola se svou zbrusu novou show Campana. Na nenasytné diváky dál čeká soubor s dlouhou historií Circus Ronaldo s představením plným jídla La Cucina dell’Arte. Podívejte se ve videu výše na ukázku toho, co festivalový areál skrývá.

Každý den nabídne návštěvníkům divadelní představení, koncerty na souši i na lodi, tančírnu, dílny pro děti a také dostatek příležitostí k relaxaci v originálním prostoru na břehu řeky. Kromě novinek z produkce Divadla bratří Formanů přivezl jednu světovou a několik českých premiér zahraničních představení.

Třetí ročník open air festivalu probíhá na pražské náplavce u železničního mostu od 12. do 26. června.

Reportáž je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby, který v premiéře vysíláme každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované