Hlavní obsah

Po atentátu v Manchesteru byl bezdomovec hrdinou Británie. Nyní se přiznal, že oběti útoku okradl

Třiatřicetiletému bezdomovci lidé loni v květnu nasbírali více než jeden a půl milionu korunVideo: Reuters

 

Reklama

Britskému bezdomovci lidé před několika měsíci nasbírali za pomoc obětem atentátu přes jeden milion korun. Nyní se muž soudu přiznal, že oběti okradl. Peníze bude muset vrátit.

Článek

Britský bezdomovec Chris Parker se ve středu přiznal soudu, že okradl oběti loňského útoku v Manchesteru. Stejným lidem přitom krátce předtím poskytl pomoc. Za jeho odvahu mu lidé loni v květnu v charitativní sbírce nasbírali více než jeden a půl milionu korun. Dárcům by se měly peníze podle britského listu The Independent vrátit.

Muž svou vinu nejprve popíral, usvědčily ho však bezpečnostní kamery. Na záběrech je například vidět, jak zraněné ženě ukradl kabelku a nedlouho poté použil její bankovní kartu v nedaleké restauraci s rychlým občerstvením.

Třiatřicetiletý Parker, který už byl v minulosti kvůli krádežím v obchodech několikrát odsouzen, podle prokuratury poskytl „určitou omezenou pomoc“ zraněným osobám, zároveň ale využil příležitosti oběti okrást.

Parker je nyní ve vazbě, kde čeká na verdikt soudu. S největší pravděpodobností skončí ve vězení.

Svých činů se muž dopustil po květnovém teroristickém útoku v koncertní hale v Manchesteru, kde v té době vystupovala americká zpěvačka Ariana Grande. Masakr si vyžádal 22 lidských životů a 116 zraněných. Útočil sebevražedný atentátník, 22letý Brit libyjského původu Salmán Abádí.

Reklama

Doporučované