Hlavní obsah

Poche: Změny v resortu? Žádné velké nechci... Tedy pan Hamáček nechce

Podívejte se na přeřek Miroslava Pocheho.Video: Prokop Vodrážka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Miroslav Poche bude jmenován politickým tajemníkem ministerstva. Chce přesvědčit prezidenta, že není vítač ani sluníčkář.

Článek

Hodinu po tiskové konferenci ke jmenování Jana Hamáčka na Ministerstvu zahraničních věcí se před novináře postavil také Miroslav Poche. Při svém projevu pak jakoby naznačil, kdo bude ministerstvo skutečně vést.

„Informoval jsem všechny náměstky, že nechci… Že pan Hamáček nechce dělat žádné výrazné organizační změny. Pokud někoho přivedu, tak to budou jednotlivci,” uvedl na otázku, zdali jsou plánované nějaké personální změny v resortu.

Poche by měl na ministerstvu zastávat pozici politického tajemníka. „Je to někdo, kdo má jasně danou pravomoc diskutovat směřování politiky daného resortu, takže já myslim, že to je velmi jednoduché. V té diplomacii to problematické není,” dodal současný europoslanec.

Podívejte se na záznam celého výstupu Miroslava Pocheho před novináři.Video: Prokop Vodrážka, Seznam Zprávy

Ten zároveň uvedl, že pro něj ani pro sociální demokracii celá situace jeho nejmenováním nekončí. V současnosti pro něj však není důležité, zdali je ministrem, nebo politickým tajemníkem. Ve své funkci by pak chtěl také přesvědčit prezidenta o své kompetentnosti.

„Budu se snažit panu prezidentovi ukázat, že nejsem ani vítač, ani sluníčkář, ani amatér. Tedy všechny ty nálepky, které mi pan pan prezident nebo jeho tiskový mluvčí za poslední dva měsíce dali. Rád bych se jich zbavil a třeba potom pan prezident změní názor,“ uzavřel.

Reklama

Doporučované