Hlavní obsah

Počítačové problémy ochromily lety British Airways

Cestující společnosti British Airways musí čekat dlouhé hodiny na svůj let.

 

Reklama

Aerolinky British Airways oznámily zpoždění letů, které podle společnosti zavinil výpadek globálního počítačového systému.

Článek

Aerolinky British Airways zrušily kvůli výpadku počítačových systémů po celou sobotu všechny lety navazující na londýnská mezinárodní letiště Heathrow a Gatwick. Předtím aerolinky informovaly o zpoždění letů. Omluvily se cestujícím a ujistily, že pracují na tom, aby problém odstranily co nejdříve.

Zatím není jasné, kolik letů je postiženo, poznamenala stanice BBC na svém webu. V Praze systém funguje, situace v Londýně se podle mluvčí pražského letiště Mariky Janouškové dotkla zatím jednoho příletu a jednoho odletu.

„Předpokládáme, že je to způsobeno tou situací v Londýně. Podle našeho dispečinku u nás k žádnému výpadku nedošlo," řekla mluvčí ČTK. Dodala, že jedno letadlo British Airways, které už mělo z Prahy do britské metropole odletět, zatím vyčkává na zprávy z Londýna a další má přílet do Prahy zhruba o hodinu opožděn. Přistání se předpokládá ve 13:50 namísto plánovaných 12:55.

Na londýnském letišti Heathrow hlásí cestující dlouhé fronty a zpožděné lety, poznamenala agentura AP a připomněla, že tisíce Britů vyrazily na cesty, aby si užily prodloužený sváteční víkend.

Reklama

Doporučované