Hlavní obsah

Pod dvěma lidmi se probořil led na rybníku Mokroš v Karviné

Foto: https://tydenikpolicie.cz/

Chytání ryb na zamrzlém rybníku není úplně bez rizika.

Reklama

Pod dvěma lidmi se v sobotu probořil led na rybníku Mokroš v Karviné-Dolech. Hasiči zasahovali navázaní na lanech a se záchrannými sáněmi, na místě byl i vrtulník záchranářů.

Článek

Událost byla na tísňovou linku nahlášena krátce po 13:45. Na místě hasiči zjistili, že jeden člověk už se z vody dostal sám, a poskytli mu prostředky pro zajištění tepla. Druhý člověk v rybníce zůstal asi 150 metrů od břehu.

Zdravotničtí záchranáři podle svého mluvčího Lukáše Humpla převzali do péče silně podchlazeného čtyřiačtyřicetiletého muže. V sanitce ho záchranáři zbavili promočeného oděvu a zahřáli, poté ho převezli do karvinské nemocnice. Postižený neutrpěl žádné poranění.

Po přiblížení k zachraňované osobě se led začal propadat i pod hasiči. Ti si proto lehli na led a zbývajících několik metrů se k osobě doplazili. Následně se jim ve spolupráci s kolegy a policisty na břehu podařilo nešťastníka dostat na břeh.

Podle informací záchranářů se čtyřiačtyřicetiletý muž propadl do vody, když pod ledem chytal ryby. Sice se mu podařilo zachytit okraje ledu, ale od hrudníku dolů byl ve vodě po dobu asi 20 minut, než mu na břeh pomohli hasiči.

Reklama

Související témata:

Doporučované