Hlavní obsah

Pod Nuselským mostem vznikne volnočasový areál

Foto: Penta

Ilustrační foto.

Reklama

Na volném prostranství pod Nuselským mostem v Praze 2 vznikne volnočasový areál. V místě, kde je nyní pouze udusaná hlína, vznikne například ovál využívaný v zimě jako kluziště, budou zde cvičící stroje a vysázena bude zeleň.

Článek

Upraveny budou i nynější vstupy do parku Folimanka, sdělila mluvčí radnice Andrea Zoulová. Radnice chystá proměnu také nedalekého prostoru U Hradeb.

„Největší plochou bude ovál v zimě využívaný jako kluziště, po zbytek roku podle libosti pro pobyt venku a různé individuální aktivity návštěvníků areálu,“ uvedl místostarosta Václav Vondráše.

Ovál bude částečně zapuštěn do země a z jeho okraje bude vystupovat podstavec pro sochu skateboardisty, která stávala nedaleko. V létě bude sloužit jako sportovní, rekreační nebo taneční plocha. V zimě pak jako kluziště pro veřejné bruslení. Chladicí technologie bude mobilní a přivážet ji bude radnice pouze na zimu.

V novém areálu bude také hřiště, vodní prvky, plocha pro grilování nebo hřiště na pétanque a knižní stánek. Naplánován je kiosek s občerstvením, půjčovnou grilů a sportovního nářadí a veřejné toalety. Možné zde bude pořádat menší sportovní či kulturní akce.

Kromě Folimanky chystá městská část také úpravu nedalekého prostoru nazývaného U Hradeb podél Horské ulice v těsné blízkosti zahrady Ztracenka a Bastionu XXXI. Na konci loňského prosince vyhlásila krajinářskou a architektonickou soutěž na novou podobu místa pro trávení volného času.

Reklama

Související témata:

Doporučované