Hlavní obsah

Podívejte se, jak vypadá dovolená nejbohatších Čechů

Reportáž ze speciální cestovní kanceláře Exclusive Tours.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Soukromá večeře v Sixtinské kapli, privátní exotický ostrov, cesta kolem světa nebo dobrodružná výprava na Aljašku. To jsou již splněná přání bohatých Čechů, kteří patří ke klientům jedné speciální cestovní kanceláře.

Článek

V cestovní kanceláři Exclusive Tours se zaměřují na movitou klientelu, mezi kterou patří čeští dolaroví milionáři, úspěšní sportovci, celebrity i manažeři velkých firem. Konkrétní jména nikdy nesdělují, jejich splněná přání ale ano.

Exotice v přáních klientů konkurují ledovce

Stálicí zůstává exotika – především v Indickém oceánu. Na „wish listu“ klientů se stále objevují Maledivy, Mauricius nebo Srí Lanka. Pobyt pak tráví na soukromých ostrovech s vlastním personálem a širokou nabídkou vodních aktivit. Do místa se dopravují soukromými letadly nebo s oblíbenými leteckými společnostmi v business třídě.

Stále častěji také movití lidé touží po dobrodružství a zážitcích. Dovolenou proto chtějí trávit na mrazivé Aljašce, Arktidě nebo ve finském Laponsku.

„Zážitkové dovolené nejsou omezené věkem klienta, jsou i lidé, kterým je třeba 98 a jedou na polární expedici. Tyhle typy cest získávají stále větší oblibu,“ vysvětluje Michaela Pipek, manažerka travel designérů Exclusive Tours.

Večeře v Sixtinské kapli? Žádný problém

Travel designéři, odborníci na konkrétní oblasti, které mají procestované a dokonale je znají, umí klientovi splnit i ta nejtajnější přání. Mezi ně se řadila například soukromá večeře v Sixtinské kapli nebo cesta kolem světa organizovaná ze soboty na neděli.

Ceny za podobnou dovolenou pak netradičním požadavkům odpovídají. „12,5 milionu korun. Itinerář měl 200 položek, cesta trvala asi 60 dnů a plánování zabralo několik měsíců,“ popisuje Michaela Pipek jednu z nejdražších dovolených, kterou v Exclusive Tours organizovali.

A pokud si myslíte, že už je všude plno turistů a nic nového se objevit nedá, mýlili byste se. Stále vznikají nové soukromé ostrovy a resorty, kde je kancelář schopná dopřát klientům tu nejluxusnější dovolenou v naprostém klidu.

Reklama

Doporučované