Hlavní obsah

Policejní ředitel Husák končí. Kvůli večírku, na němž byl i Hnilička

Foto: ČTK

Vladislav Husák byl odvolán z pozice ředitele liberecké policie.

Reklama

aktualizováno •

K 1. únoru 2021 skončí Vladislav Husák jako ředitel liberecké policie. Důvodem je jeho účast na oslavě, kterou již také prověřují policisté.

Článek

Kvůli účasti na víkendové narozeninové oslavě v Teplicích skončí ředitel liberecké policie Vladislav Husák. Trvá však na tom, že do hotelu přišel na pracovní schůzku.

Šéf policie Jan Švejdar na Twitteru oznámil, že Husáka odvolal k 1. únoru.

Z vyjádření policejního prezidenta vyplývá, že Husák úplně u policie nekončí. Do doby, než s ním bude ukončeno kázeňské řízení, zůstane na řadové pozici. „Plukovník Husák mě požádal o možnost čerpání řádné dovolené, jíž jsem vyhověl,“ uvedl Švejdar na závěr svého vyjádření.

Husák v prohlášení zveřejněném na webu policie slova policejního prezidenta potvrdil.

„Do doby ukončení kázeňského řízení budu zařazen na pozici bez příplatku za vedení. Tyto kroky jsem zvolil především proto, aby nebyla poškozena dobrá pověst policejního sboru a naše dlouhodobá a úspěšná práce v našem kraji,“ uvedl Husák.

Kdo ho v čele liberecké policie nahradí, se podle mluvčí prezidia Kateřiny Rendlové ještě nerozhodlo. „Věřím, že celá personální situace bude vyřešena co nejdříve,“ doplnil Husák.

Během sobotní oslavy podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy, které se Husák účastnil, došlo nejspíše k porušení několika vládních nařízení proti šíření koronaviru. Případem se už zabývá také policie.

Kvůli účasti na této akci rezignoval na pozici poslance za hnutí ANO také Milan Hnilička. Ten ale nadále zůstává v čele Národní sportovní agentury.

Vedle nich se oslavy zúčastnili také místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr nebo expremiér Jiří Paroubek.

Husák nebral telefon a dotazy Seznam Zpráv nereagoval. Pro web PressPort Magazín uvedl, že v hotelu měl domluvené setkání s Milanem Hniličkou a Jiřím Šlégrem o sportovní unii. Neupřesnil, o jaké.

„To, že se v místě koná ještě rodinné setkání pana Bendy, jsem zjistil až na místě. Po zmíněné schůzce jsem následoval oba další účastníky a panu Bendovi jsem velmi krátce formálně pogratuloval,“ uvedl Husák pro web. Nezdůvodnil, proč účastníky neupozornil, že oslavy nejsou za nynější situace legální, a proč nepožádal o její rozpuštění.

Husák v hotelu přespal, což nepovažuje za porušení nařízení, odvolal se právě na to, že měl pracovní setkání.

Reklama

Doporučované