Hlavní obsah

Policie marně hledá utonulého vodáka. A prosí ostatní, aby nepili

Foto: Policie ČR

Policejní pátrání po ztraceném vodákovi.

Reklama

V neděli 28. června strhl 26letého vodáka u Moravičan silný proud. Svou roli v neštěstí podle všeho sehrál alkohol. Policie po muži od té doby marně pátrá. A varuje ostatní: na vodě nepijte.

Článek

„Během včerejší pátrací akce dvě desítky policistů prohledávaly břehy toku proti proudu od vodní elektrárny Nové Mlýny k Moravičanům. Samotné koryto řeky policisté projížděli na motorových plavidlech. Pátrání stále ztěžuje vysoký průtok vody v řece,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. „Voda je navíc po deštích stále zakalená a v mnoha místech rozlitá do přilehlých lesů. S odstraňováním nánosů a naplavenin včera pomáhala také těžká technika. Po vyhodnocení aktuálních klimatických podmínek navážeme v prohledávání toku dnes v odpoledních hodinách.“

Foto: Policie ČR

Snaha policistů zatím přichází vniveč.

Policie současně varuje další vodáky. „Čeká nás prodloužený víkend a pěkné počasí. Řada z nás se určitě chystá relaxovat u vody nebo třeba splouvat řeku. U vodních ploch bude zkrátka plno, a právě proto nabádáme ke zvýšené opatrnosti. Nepřeceňujte své síly, zbytečně neriskujte, nespouštějte z očí své děti a na lodích a jiných plavidlech dodržujte všechna bezpečnostní pravidla. Zdržte se popíjení alkoholu na plavidlech,“ apeluje policistka.

Jak dodala, na léto mají policisté naplánovanou akci „Bezpečně u vody“. Zaměří se na dodržování zásad bezpečného pohybu na vodě, a to ve vodáckých tábořištích, ale také na koupalištích. Policisté kromě jiného dohlédnou, zda vodáci dodržují zákaz pití alkoholu na plavidlech.

Reklama

Doporučované