Hlavní obsah

Policie od rána pátrá po ženě, která zmizela při povodni

Foto: HZS Olomoucký kraj

Podle policie se pod ženou utrhl břeh rozvodněného potoka.

Reklama

Tři desítky policistů, hasiči a dobrovolníci se dnes ráno znovu zapojili do pátrání po pohřešované čtyřiasedmdesátileté ženě z Oskavy na Šumpersku. Seniorka je pohřešována v souvislosti s ničivými povodněmi, které oblast zasáhly.

Článek

Podle policie se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka. Policisté mají v plánu prohledat zhruba desetikilometrový úsek řeky Oskavy až po Novou Hradečnou. „Podmínky jsou již příznivější, voda opadla,“ řekla dnes policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Reportáž ze zničené obec.

„Kolegové se právě rozjeli do okolí, budou prohledávat stejný úsek jako v pondělí, ale s tím, že již opadla voda a podmínky pro pátrání jsou nyní daleko příznivější. Pátrání započaly tři desítky policistů, posíleni budeme také krajskou jednotkou pořádkové policie a v případě potřeby nám vypomohou také hasiči,“ uvedla policejní mluvčí.

+8

Prohledávat budou úsek toku řeky Oskavy od obce Oskava až po Novou Hradečnou. „Je potřeba znovu propátrat nepřístupná místa, kam jsme se dosud nedostali, poté bude stanoven další postup. Počítáme také s nasazením policejní techniky letecké služby, zatím začalo jen pozemní pátrání,“ doplnila mluvčí. Během dne by tak mohl stejně jako v pondělí vzlétnout vrtulník i policejní dron.

Když se silnice promění v řeku.

Ničivé záplavy, které postihly Uničovsko a jižní část Šumperska v noci na pondělí, mají dosud jednu oběť. Jde o osmačtyřicetiletou ženu z místní části Šumvaldu Břevence, potvrdili to i místní obyvatelé. Problémy tam zapříčinily kmeny stromů z lesa, lidem narážely do domů a zatarasily i koryta. Lidem pomáhá v terénu psycholog hasičů i členové posttraumatického intervenčního týmu hasičů.

Reklama

Doporučované