Hlavní obsah

Policie zahájila kázeňské řízení s členem cizinecké policie, který neoprávněně vybíral pokuty

Policista v civilu zastavuje jiného řidiče a chce vybrat pokutu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Falešný policista“, který v neděli vybíral pokutu, byl ve skutečnosti opravdový policista, jen nebyl ve službě a vše nasvědčuje tomu, že peníze vybíral pro vlastní obohacení. Policie na svém webu uvedla, že zná totožnost muže z videa a že s ním zahájila kázeňské řízení. Celý incident se hojně sdílel na internetu.

Článek

Policie v pondělí zahájila kázeňské řízení s policistou, který se svojí soukromou Fabií vybavenou modrými majáky za zadním sklem zastavil jiný osobní vůz. Jde o policistu z Ředitelství služby cizinecké policie, který tak jednal v době svého volna, uvedla Policie ČR.

„Vlastním šetřením jsme během dnešního dne zjistili totožnost řidiče soukromého vozidla, který za využití modrých majáků za zadním sklem zastavil na Mělnicku jiného řidiče, a video z této ‚akce‘ koluje po sociálních sítích,“ informuje policie v tiskové zprávě zveřejněné na svém webu.

Zastavený řidič na svém facebookovém profilu zveřejnil video z kamery za čelním sklem auta. Na něm je vidět, jak řidiče zastavuje modrá Fabia, z ní vystupuje jiný řidič v civilu a jde směrem k zastavenému vozidlu. Video končí tím, že Fabia zbrkle odjede ze scény.

Podle ČT24 policista řidičovi vyhrožoval pokutou a odebráním řidičského průkazu. Sám se podle ČT24 legitimoval „pochybnou plastovou kartičkou“. Policista měl ze scény odjet poté, co se zastavený řidič rozhodl přivolat policii.

Podle zákona nesmí mít policista majáček na svém soukromém voze, ale na takovém, které je řádně registrováno pod jemu nadřazeným orgánem.

Policie zatím nechce předjímat další postup v případu a čeká na vysvětlení řidiče, který záznam jednání policisty natočil. Až po vyhodnocení všech skutečností se rozhodne o dalším postupu.

Police také vyzývá další řidiče, kteří by se snad s podobným chováním v minulosti setkali, aby se přihlásili a podali vlastní svědectví.

Reklama

Doporučované