Hlavní obsah

Policie zasahuje v Krkonoších, byla i u starosty Pece pod Sněžkou. Důvodem je nejspíš investiční akce za 45 milionů

Foto: Herní krajina Pecka

Předmětem vyšetřování je nejspíš letos v létě otevřená herní krajina Pecka ve Velké Úpě. Stála 45 milionů korun, z toho 30 bylo z dotací.

Reklama

Razie v domovech i na úřadech se od odpoledne odehrává v Krkonoších. Policisté zasahovali například ve Vrchlabí či Peci pod Sněžkou. Mají podezření na závažnou hospodářskou trestnou činnost. Nikoho zatím neobvinili.

Článek

Královéhradečtí policisté už od odpoledních hodin provádějí domovní prohlídky a zabavují dokumenty. Odpoledne byli i na Správě Krkonošského národního parku ve Vrchlabí, která policistům poskytla součinnost, neboť není mezi vyšetřovanými a v případu působí pouze sekundárně.

„Na základě rozhodnutí soudu provádí policisté z oddělení hospodářské kriminality prohlídky a zajišťují důkazy na prověření podezření ze závažné hospodářské trestné činnosti,“ uvedl mluvčí krajské policie Jan Čížkovský, podle nějž nebyl nikdo obviněn ani zadržen. „Více k tomuto případu nemohu říct,“ dodal.

Podle informací redaktora ČT, které zveřejnil na svém twitterovém účtu, se prohlídka nevyhnula ani domu starosty Pece pod Sněžkou Alana Tomáška a vyšetřování by se mohlo týkat letos otevřené herní krajiny Pecka. Redakce Seznamu se starostu pokusila kontaktovat, měl však vypnutý mobilní telefon, telefon nezvedali ani v kanceláři na obecním úřadě.

Herní krajina vyrostla na horní stanici Portášky nad Velkou Úpou, částí Pece pod Sněžkou. Vybudování dřevěných prvků přišlo na 45 milionů korun, z nichž 30 milionů poskytl dotační fond česko-polské spolupráce. Na části podkladů pro venkovní hřiště se podílel právě KRNAP.

Reklama

Doporučované