Hlavní obsah

Policisté zveřejnili video ze čtvrtečního výbuchu na rektorátu Masarykovy univerzity

Brněnská policie zveřejnila záběry z výbuchu na univerzitě (video: youtube.com/MP Brno). Upozornění: Video obsahuje drastické záběry.Video: Klára Galová

 

Reklama

Ve čtvrtek v autě ve vnitrobloku rektorátu Masarykovy univerzity vybuchla tlaková láhev, dva lidi zranila. Univerzita nyní odklízí škody.

Článek

Pracovníci provozního odboru Masarykovy univerzity v Brně začali s odklízením škod po čtvrtečním výbuchu tlakové láhve ve vnitrobloku rektorátu. Budova je uzavřená, v pondělí by rektorát měl začít normálně fungovat. ČTK to dnes řekla mluvčí univerzity Tereza Fojtová. Na dvoře vybuchla tlaková láhev v opravárenském voze. Příčinu vyšetřovatelé stále zjišťují. Neštěstí si vyžádalo dva lehce zraněné, škoda podle odhadu přesáhne milion korun.

„Začaly první úklidové práce uvnitř budovy. Zatím čekáme na souhlas policie, že můžeme začít i s odklízením dvora rektorátu,” uvedla mluvčí.

Poškozená jsou podle ní dvě auta univerzity, fasáda, dvě až tři desítky oken, která jsou nejen vysklená, ale poškozeny jsou i jejich rámy. Výbuch zasáhl především přízemí, kde jsou převážně chodby. „Pokud se nic vážnějšího ještě neobjeví, počítáme s tím, že rektorát bude od pondělí normálně fungovat,” uvedla mluvčí.

Výše škody se bude ještě upřesňovat. Příčinu neštěstí vyšetřovatelé zjišťují.

Reklama

Související témata:

Doporučované