Hlavní obsah

Poprask se nekonal, Oblast 51 navštívilo jen pár desítek milovníků mimozemšťanů

Oblast 51 navštívilo jen pár desítek milovníků mimozemšťanů.Video: AP, Reuters

 

Reklama

Sílu sociálních sítí si vyzkoušely bezpečnostní složky v řídce osídlené Oblasti 51 v Nevadské poušti, když se jejich rajón chystalo letos 20. září navštívit několik milionů lidí z celého světa. Důvod návštěvy byl jasný, chtěli vidět mimozemšťany.

Článek

Miliony lidí z celého světa způsobily těžkou hlavu vládě Spojených států, když přislíbily na sociální síti Facebook svou účast na historické události – navštívit přísně střeženou Oblast 51 v Nevadské poušti a vidět mimozemšťany.

Recesistická událost „Storm Area 51 they can’t stop us all“ (Vtrhněme do Oblasti 51, nemohou nás zastavit všechny) nakonec do pouště přilákala několik desítek fanoušků. Ti se v pátek sešli před branami vojenské základny Spojených států, a kromě zhruba 5 zadržených lidí, se po několika minutách a několika upozorněních ze strany ozbrojených složek, rozhodli v míru odejít.

S rostoucím počtem nadšených milovníků záhad a odpůrců nespravedlivě zadržovaných informací vlád celého světa o mimozemšťanech o událost, rostlo i zděšení mezi starousedlíky a americkou vládou. Ti se báli situace, kterou by mohla způsobit návštěva tak velkého počtu lidí v oblasti bez internetu, mobilního signálu a míst, kde by brali platební karty.

Vláda zablokovala webové stránky události a v několika vášnivých rozhovorech varovala případné návštěvníky před neoprávněným vstupem do armádního prostoru. I přesto se ale ve městech Rachel a Hiko konal festival na počest mimozemšťanů. Ten navštívilo zhruba 1500 lidí, kteří podnikali výpravy k přísně střeženému objektu, kde si dělali selfies se vstupními branami do Oblasti 51.

Podle oficiálních zpráv v rámci akce nedošlo k žádným vážným incidentů. Přítomní policisté zadrželi ženu, která se snažila podhrabat pod plotem, a muže, který močil na veřejnosti, podle serveru The Guardian, ale nakonec nedošlo k žádnému zatčení.

Oblast 51 v severoamerické Nevadě je jednou z vojenských základen armády Spojených států, ve které se mají údajně ukrývat důkazy o existenci mimozemšťanů. Kromě toho na ní probíhají vojenská cvičení amerického letectva.

Reklama

Doporučované