Hlavní obsah

Pořadatelé zrušili letošní březnový veletrh ProDítě v Brně

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Veletrh dětských potřeb i oblečení ProDítě, který se každoročně na začátku března koná na brněnském výstavišti, se letos neuskuteční.

Článek

Na jeho zrušení se Veletrhy Brno dohodly se zástupci Svazu výrobců a dovozců dětských potřeb, který veletrh podporuje. Veletrhy Brno o tom informovaly v tiskové zprávě.

„Konání veletrhu, který je svým zaměřením prodejně-kontraktační, je neslučitelné s aktuální maticí protiepidemických opatření. Přípravy jsme ukončili s ohledem na snížení rizika zmařených investic do přípravy na straně vystavovatelů a nás jako organizátora,“ uvedl za Veletrhy Brno ředitel projektu Petr Maliňák.

Dodal, že společně s partnery zvažují Veletrhy Brno konání obchodních dnů, pokud to vývoj situace a uvolňování protiepidemických opatření dovolí.

„Osobní setkání a jednání na veletrhu je pro nás velmi důležité, proto věříme, že v příštím roce nám již podmínky umožní připravit akci, na kterou jsme byli zvyklí,“ řekl Radek Talafous, ředitel Svazu výrobců a dovozců dětských potřeb.

Veletrhy Brno už od loňského jara postupně ruší nebo přesunují většinu větších veletrhů. Poslední větší akcí, která se na brněnském výstavišti uskutečnila od začátku loňského března, byl veletrh Motosalon a současně s ním právě loňský veletrh ProDítě. Přeložena byla většina loňských veletrhů, z těch největších například TechAgro nebo Mezinárodní strojírenský veletrh. V souladu s protiepidemickými opatřeními se mohly konat pouze letní módní veletrhy Kabo a Styl, zimní běh módních veletrhů, který se měl uskutečnit v únoru, byl zrušen. První naplánovanou akcí v letošním veletržním kalendáři jsou tak stavební veletrhy ve druhé polovině dubna.

Společnost Veletrhy Brno se snaží krizi čelit omezováním výdajů, prodejem zbytných budov i propouštěním. V prosinci vedení firmy uvedlo, že očekává za rok 2020 ztrátu ve výši 250 až 280 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované