Hlavní obsah

Komentovaný průvodce politickým zákulisím: Dívejte se, než to zakážou

Pořad Neboli se vám už dva roky snaží ukazovat scény ze života politiků tak, jak je v klasickém zpravodajství neuvidíte. Co ze zákulisí jsme vám ukázali v roce 2021?Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Podívejte se na sestřih toho nejlepšího, co tvůrci pořadu Neboli natočili v roce 2021 v zákulisí tuzemské politiky.

Článek

Pořad Neboli se vám už dva roky snaží ukazovat scény ze života politiků tak, jak je v klasickém zpravodajství neuvidíte. Dlouholetý politický reportér a komentátor Václav Dolejší natáčí videa co nejblíže politikům a ukazuje je v situacích mimo parlament nebo oficiální tiskové konference.

Společně s reportérem Dolejším tvoří Neboli už sehraný tým, takže každá epizoda vzniká v režii Jana Strejcovského, s originální reportážní kamerou Patrika Balonka a osobitým střihem Alana Sýse. A loni celý tým slavil úspěch na 25. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě.

Díl o tom, jak vypadala předvolební kampaň Andreje Babiše, získal ocenění za nejlepší investigativní politickou reportáž, jež se uděluje v rámci jihlavského festivalu.

Podívejte se na jubilejní díl, který je ohlédnutím za tím nejlepším z epizod natočených v roce 2021. Kromě zmíněných Babišových mítinků uvidíte třeba poslední den Miroslava Kalouska v Poslanecké sněmovně. S kamerou jsme také natáčeli Ivana Bartoše, když ještě coby šéf Pirátů byl favoritem voleb a ráno si chodil zacvičit do promrzlé Stromovky. Mezi nejsledovanější díly patřily ty s političkami – Olgou Richterovou, Janou Maláčovou a Markétou Pekarovou Adamovou.

A Václav Klaus měl v červnu osmdesátiny, takže jsme za ním vyrazili na hanspaulský zámeček a ohlédli se za jeho životem po dekádách.

Jednotlivé díly si pak můžete dohledat zde.

Reklama

Doporučované