Hlavní obsah

Šťastná křižovatka: Lidé tipují, který kmotr teď bude řídit Prahu

Šťastná křižovatka Anděl je místem, kam Václav Dolejší chodí hledat odpovědi na všechny otázky. Podívejte se na satiru z produkce Šťastného pondělí.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Praha je i šest týdnů po komunálních volbách stále bez nového primátora a městské rady. A není to jen kvůli osobním sporům „drzého floutka“ Zdeňka Hřiba s „politickým dinosaurem“ Bohuslavem Svobodou.

Článek

Existují skutečné důvody, proč hlavní město nejde řídit a magistrát je ideálním místem pro šíření korupce: Tučný rozpočet, spousta majetku a městských firem, primátor bez silných kompetencí, extrémně složitá byrokracie a metropole rozdrobená do 57 městských částí.

Magistrát na Mariánském náměstí, jemuž místní přezdívají „Mafiánské náměstí“, představuje mytické místo, které jako magnet přitahuje nejrůznější poradce, lobbisty či kmotry.

Ti jsou připraveni nezkušeným politikům ochotně a rádi pomoci se složitou správou velkého města. Kdo to po Janouškovi, Hrdličkovi, Rittigovi nebo Redlovi bude tentokrát?

Podívejte se na rubriku Šťastná křižovatka, která je součástí satirické show Šťastné pondělí a kde Václav Dolejší hledá odpovědi na aktuální a palčivé otázky dneška.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku, TwitteruInstagramu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované