Hlavní obsah

Hezká a chytrá, ale zase ne moc. Co musí v Česku splňovat žena prezidentka?

Jindřich Šídlo stále studuje humor v USA. Tentokrát ho v moderátorském křesla vystřídala… žena.Video: Seznam Zprávy, Youtube.com, Profimedia.cz, ČTK

 

Reklama

Může být v Česku prezidentkou žena? Ale samozřejmě. Prezidentský díl Šťastného pondělí dnes moderuje Tereza Dočkalová.

Článek

Vlastně to tady má taková kandidátka na prezidentku úplně jednoduché. Stačí, aby byla dostatečně ženská (ale ne až moc), měla správný počet dětí (ale ne na úkor kariéry) a také aby si uměla stát za svými názory (ale jen přiměřeně).

Samozřejmě se musí naučit nereagovat, když jí někdo nadává do „frigidních leseb“, to by jinak byla moc hysterická. A nějak by měla zvládnout fandit Spartě i Slavii zároveň, ale hlavně ať proboha nedává najevo, že rozumí fotbalu. Zkrátka by měla být jen o něco málo lepší než dokonalá.

Takhle lehké to v Česku ženy mají. Jak je tedy možné, že jsme jedna z posledních zemí EU, která ženu v čele státu nebo vlády neměla? A může se to změnit už po dalších prezidentských volbách?

Šťastné pondělí najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý satirický pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde. Sledovat nás můžete i na Twitteru, Facebooku nebo Instagramu. Pokud tedy nejste v Rusku.

Reklama

Doporučované