Hlavní obsah

„Je to génius.“ Putinovi užiteční idioti zažívají těžké časy

Foto: Seznam Zprávy

Rusko nezaútočí, a kdyby náhodou zaútočilo, nebude to válka, a kdyby to náhodou byla válka, může za to Ukrajina. Ilustrační foto.

Reklama

Putin nezaútočí, Západ nepomůže, Rusko slavně zvítězí… Být českým fanouškem Ruska není lehké.

Článek

Přečtěte si Šťastné slovo

Pravidelná sobotní glosa Jindřicha Šídla o věcech, které hýbou politikou a společností a kterých jste si třeba nevšimli, nebo nechtěli všimnout.

Každé pondělí ráno také sledujte nový díl pořadu Šťastné pondělí a večer si poslechněte Šťastný podcast.

Uznáváme: Obhajovat politiku Vladimíra Putina není pro jeho české fanoušky v posledních sedmi měsících jednoduché. Zvlášť, když jejich řady už v únoru opustil předseda fanklubu „Jednotné Českorusko“ Miloš Zeman, který správně vytušil, že obvinění z velezrady není tím, čím by chtěl zakončit svou politickou kariéru.

Avšak mnoho užitečných idiotů hraje svou roli srdnatě dál. Po důkladném prostudování jejich příspěvků na sociálních sítích, přečtení několika set řetězových e-mailů a zhlédnutí mnoha tiskových konferencí SPD nabízíme postupný vývoj názorů proruské scény v čase od letošního února do poloviny září:

Putin na Ukrajinu nikdy nezaútočí, není to blázen.

Samozřejmě, že Putin musel na Ukrajinu zaútočit, to snad věděl každý od začátku. Válka byla jen otázkou času. Rusko už nemohlo bezmocně přihlížet, jak se NATO přibližuje k jeho hranicím. Je proto úplně logické, že se pokusilo přiblížit k hranicím NATO samo. Putin je génius.

Není to „válka“, je to speciální operace.

Za tři dny obsadí ruská armáda Kyjev.

Není důležité, zda ruská armáda obsadí Kyjev. Všechno běží podle plánu, Putin je skutečný génius, nikdo nezná jeho plány. Když tvrdil, že obsadí Kyjev za tři dny, myslel tím, že ho možná neobsadí, ale celkový úder bude zdrcující a přinutí Ukrajinu vzdát se. Možná ne za tři dny, ale za tři týdny.

No tak možná za tři měsíce. Kdyby to bylo opačně a Ukrajina napadla Rusko, ptali byste se taky takhle hloupě?

Podívejte se na Šťastné pondělí

Ukrajina v každém případě nemá šanci ubránit se, to by jí musel pomáhat Západ. A ten to nikdy neudělá. Přece nebude riskovat válku s mocným Ruskem.

Ukrajina se zatím dokázala ubránit jen proto, že jí pomáhá Západ. Je obdivuhodné, jak Rusko dokáže čelit tak obrovské přesile. Je vidět, jaký je Putin génius.

Každý den, kdy Západ zbaběle dodává Ukrajině zbraně, prodlužuje válku, a tím i utrpení nevinných lidí.

Nechytejte nás za slovo, není to válka, je to pořád speciální operace. Že připomíná válku, je odpovědnost Ukrajiny. Kdyby se vzdala, žádná válka nebude. Ani speciální operace. Ani Ukrajina.

Spojené státy měly na Ukrajině speciální biologické laboratoře, kterými ohrožovaly nejen Rusko, ale celý svět… ok, to je asi přece jenom příliš velká blbost i na naše měřítka.

Poslechněte si Šťastný podcast

Neplácejte nesmysly o tom, že nám chce Putin vypnout plyn.

Putin nám vypnul plyn, protože si nic jiného nezasloužíme. Proto teď budeme platit vysoké ceny. Putin je génius.

Je nesmysl, že by za vysoké ceny plynu mohl Putin.

Ukrajinská armáda je absolutně vyčerpaná a demoralizovaná. Nemá vůbec žádnou šanci pokusit se o protiofenzivu. Nebude to ani zkoušet.

Tak to zkusili, no. To jsme moc zvědaví na výsledek.

Rusové takticky ustoupili, přeskupují síly a chystají se znovu zaútočit. Počkejte, až přijde zima, to se bude Ukrajina divit. Mailem mi přišlo video, ve kterém je přední vojenský expert ze špičkové americké univerzity, který tvrdí, že definitivní porážka Ukrajiny je už otázkou pár dní.

Ten expert se jmenuje docent Ševčík z Vysoké školy ekonomické v Praze a je to stejný génius jako Putin.

A vůbec, držte všichni hubu. Vracíme se ke covidu.

Reklama

Doporučované