Hlavní obsah

Šťastný podcast: Čím si zasloužil Petr Fiala titul polský Člověk roku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Úřad vlády

Druhý díl Šťastného podcastu se věnuje Petru Fialovi, Andreji Babišovi i Karlu Janečkovi.

Reklama

Článek

Jak se stalo, že Petr Fiala získat na polském ekonomickém fóru cenu Člověk roku, a který senátor je expert na houby? To vám řeknou Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák ve Šťastném podcastu.

Minulý týden začala médii kolovat zpráva, že Petr Fiala převzal v Polsku ocenění Člověk roku.

Tým kolem premiéra začal velmi rychle mluvit o tom, že Fiala je nyní vlastně držitelem takové polské Nobelovy ceny, protože ji dostaly takové osobnosti jako Jan Pavel II. a Václav Havel. „Jen by stálo za to připomenout, že laureáty této ceny byli třeba v roce 2015 Viktor Orbán a 2012 Robert Fico, gratulujeme Petru Fialovi,“ připomíná na úvod Konstantin Sulimenko.

Celá kauza Člověk roku by ale mohla mít nečekané rozuzlení – Petr Fiala tuhle cenu možná vlastně vůbec nedostal. Jak je to možné, to zjistíte v podcastu.

Hlavním tématem Šťastného podcastu, který vždy vychází z aktuálního dílu Šťastného pondělí, byl dnes započatý soud s Andrejem Babišem. „Zasedání řídí drsný soudce Šott. Jsem zvědavý, jestli mu Babiš řekne, že je také součástí polistopadového kartelu, když ho jmenoval Václav Klaus, ale asi bych mu to spíš nedoporučoval,“ komentuje Jindřich Šídlo.

Aktuální Šťastné pondělí si pusťte zde

Mimochodem, dostalo se i na jeho aktuálně hlavního soupeře Petra Pavla, který minulý týden konečně oznámil kandidaturu a vydal volební spot. „Úplně první záběr jeho volebního videa je v podstatě totožný s prvním záběrem filmu Komando s Arnoldem Schwarzeneggerem,“ upozorňuje kreativní producent Ondřej Lasák.

A jako každý týden se naše korespondentka pro sociální sítě Tereza Povolná vypravila v rubrice Výběr z hrozných sbírat politické perličky z internetu. Dozvíte se třeba, který senátor pořádá houbařské přednášky, proč Karel Janeček nevyhraje prezidentské volby a také vám pustíme, slovy Terezy, „lidovecké video, které je divně odvázané.“

Šťastný podcast si pusťte v přehrávači v úvodu článku, na Podcasty.cz nebo ve své oblíbené podcastové aplikaci!

S dalším dílem se vrátíme opět příští pondělí.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované