Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Dárek od ČEZu. Největší šok nás čeká na Vánoce

Jindřich Šídlo vám řekne o fascinující moci aktuálně nejvíc nenáviděné firmy v Česku.Video: Seznam Zprávy, Youtube.com, Profimedia.cz, ČTK

 

Reklama

Manažeři ČEZu dostali při rekordních cenách elektřiny milionové odměny. Jenže většinovým akcionářem ČEZu je stát, a ten tak vždy může firmu trochu krotit, správně? Špatně.

Článek

Ve skutečnosti je to totiž přesně naopak: většinovým akcionářem státu je ČEZ. Pouze dva premiéři se za posledních dvacet let odvážili na vedení energetického gigantu sáhnout – a oba se nedlouho poté ze Strakovy akademie pakovali.

A tak současný generální ředitel ČEZu, Daniel Beneš, dokázal ve své funkci přežít už čtyři premiéry. A díky správně nastavenému partnerství nejspíš přežije i toho současného, i kdyby si vyplatil na odměnách miliardu, přestože Češi nebudou mít peníze ani na rozsvícení vánočního stromečku. Čím si Petra Fialu získal, to se dozvíte od Jindřicha Šídla v úvodním videu.

Šťastné pondělí najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý satirický pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Sledovat nás můžete i na Twitteru, Facebooku nebo Instagramu.

Reklama

Doporučované