Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Spekulanti s domy, agresivní manžel a spor o byty

Záhady Josefa Klímy: Jak dopadly palčivé kauzy, které reportéři rozkryli? Vracíme se k případu spekulantů s domy, kauze agresivního manžela a sporu o byty.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tým novinářů kolem Josefa Klímy se vrací k některým případům, na něž v uplynulých měsících upozornil.

Článek

V září jsme vysílali reportáž o Kurdovi Nurettinu Erdoganovi, kterému nedali azyl ani v Německu, kde dokonce napadl úřední osoby, ani později v České republice. Do tuzemska se přiženil, s českou občankou mají dvě děti. Ženu ale prokazatelně týral, dopouštěl se fyzického násilí. Teď sedí ve vězení,bude vyhoštěn, ale usiluje o styk s dětmi, na které nikdy neplatil. Má větší práva usvědčený násilník nebo jeho oběť? Natáčel Josef Klíma.

Ve druhé reportáži přinášíme příběh nájemníků jednoho olomouckého sídliště, kteří žijí v nejistotě, co bude s jejich byty. Čekají, zda budou smlouvy, které s městem podepsali členové jejich rodin před 20 lety a podle kterých by letos měly byty přejít do jejich vlastnictví, prohlášeny za neplatné. Kam se posunulo jednání s městem? Zjišťoval Josef Klíma.

Reportérka Marcela Sobotková natáčela s Petrem Jurčovským poprvé před třemi lety. Už tehdy se snažil ubránit za každou cenu dům u Mělníka, který vlastnil napůl se svým otcem. Jen protistrana se za tu dobu změnila. Skupinu lidí, kteří vydělávají na naivitě a finanční negramotnosti lidí při poskytování nebankovních půjček, nahradila skupina ostravských podnikatelů, kteří vydělávají spekulativním nákupem nemovitostí v dražbách. Jak se situace vyvíjí dál?

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojila spisovatelka Bára Nesvadbová.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované