Hlavní obsah

Osmá StarDance začíná. Přinese rekordy a jeden nový tanec

 

Reklama

Další řada taneční soutěže StarDance vtrhne na televizní obrazovky už tuto sobotu.

Článek

Osmá řada StarDance začíná tuto sobotu a představí i historicky nejmladšího účastníka soutěže, bude jím devatenáctiletý Zdeněk Piškula. Jeho herecký kolega Roman Zach pak bude se svými 204 centimetry historicky nejvyšším účastníkem.

V deseti večerech zatančí s profesionálními tanečníky i herečky Jana Plodková, Kristýna Leichtová a Miluše Bittnerová, zpěvačka Anna K, kuchař Emanuele Ridi, mistryně světa v aerobiku Olga Šípková, lyžař Ondřej Bank a fotbalová legenda Ladislav Vízek.

Mezi profesionálními tanečníky se v soutěži objeví Kamila Tománková (ve dvojici s Bankem), Michal Necpál (Bittnerová), Eva Krejčířová (Vízek), Václav Masaryk (Leichtová), Veronika Lálová (Piškula), Michal Padevěd (Plodková), Lucie Hunčárová (Ridi), Marek Dědík (Šípková), Andrea Třeštíková (Zach) a Marek Hrstka (Anna K).

Moderátory soutěže budou opět Tereza Kostková a Marek Eben. Také porota zasedne v nezměněné podobě, tanečníky budou hodnotit Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík, Jan Révai a Radek Balaš. Vedle tematických večerů se objeví novinka, díl věnovaný současnému tanci.

Stejně jako loni je ale na programu soutěže Benefiční tančírna StarDance, konat se bude 16. listopadu v Obecním domě a její výtěžek bude opět věnován Centru Paraple. Loni se při akci vybralo přes 12 milionů korun. Pátým porotcem tohoto charitativního dílu bude zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák. "Když se chystalo loňské kolo, měl jsem strach, že účast tančících vozíčkářů bude působit rozpačitě. Když jsem viděl, jak to zafungovalo a jak to diváci spontánně uvítali, spadl mi kámen ze srdce," sdělil Svěrák.

Foto: Česká televize

StarDance začíná už tuto sobotu.

Hlavním choreografem a poradcem je opět profesionální tanečník Jan Onder. Hudební doprovod obstará Moondance Orchestra Martina Kumžáka.

Na televizních obrazovkách se taneční klání celebrit s profesionálními tanečníky objevilo v roce 2004 v Británii, kde ho uvedla BBC. Poté se soutěž rozšířila do desítek zemí a v roce 2006 ji poprvé vysílala i Česká televize. StarDance tehdy sledovalo v průměru na dva miliony diváků. Od té doby ale jejich zájem o show klesl. Loňskou sedmou řadu, kterou vyhrála herečka a bloggerka Marie Doležalová tančící s Markem Zelinkou, vidělo v průměrů 1,4 milionu diváků. Přesto patří StarDance k nejsledovanějším pořadům České televize.

Reklama

Související témata:

Doporučované