Hlavní obsah

Postup Slavie přes AS Řím jsem slavil s ortézou, vzpomíná Šmejkal, host přenosu

Daniel Šmejkal bude hostem sobotního přenosu Televize Seznam z utkání AS Řím-Cagliari.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Daniel Šmejkal hrával v Plzni, ve Slavii či v Norimberku. Trénoval ligové Teplice. V sobotu bude hostem přenosu Televize Seznam z utkání italské Serie A mezi AS Řím a Cagliari.

Článek

Římské barvy najdeme v průběžné tabulce italské Serie A na šestém místě. V boji o příčku čtvrtou, zajišťující start v Lize mistrů, pokračuje tým, ve kterém působí i český útočník Patrik Schick, v sobotu duelem proti Cagliari.

Aktuálně drží 4. pozici AC Milán (56 bodů), páté je Bergamo (56), šestí Římané (55), které v průběhu sezony jako trenér převzal Claudio Ranieri.

Sledujte sobotní přenos na Televizi Seznam

AS Řím – Cagliari

Kdy: v sobotu 27. května od 17:45

Kde: Televize Seznam

S kým: Studio moderuje Jiří Hošek, ve studiu uvítá Daniela Šmejkala a Luďka Mádla, přenos komentuje Michal Micka.

„Bude to tam ještě zajímavé,“ usmívá se Daniel Šmejkal. „Každopádně Patrika Schicka dlouhodobě sleduju a fandím mu. Na italskou ligu rozhodně má, je to velký talent. Jen mu trochu uškodila situace, ve které do Říma za velké peníze přišel. Měl zrovna zdravotní problém, a to ho přibrzdilo.“

Je to už pár let, co se na Stadio Olimpico, kde „Roma“ své zápasy hrává, ocitl i sám Šmejkal. Tehdy coby „nehrající hráč“ Slavie, ve čtvrtfinále Poháru UEFA v sezoně 1995/96.

„Tenkrát jsem nehrál, měl jsem zrovna zraněnou achillovku. Ale postup po gólu Jirky Vávry v prodloužení jsem s ostatními pořádně oslavil na tribuně, s ortézou. Ale to už je let…“ směje se s odstupem času.

„Chtěl jsem pak nastoupit v semifinále proti Bordeaux, byl jsem v sestavě, ale při rozcvičce mě achillovka zase začala hrozně bolet, hrát se s tím bohužel nedalo,“ vybavuje si ještě.

Přišel tak o druhé setkání se Zinédinem Zidanem. Na trávníku se s ním potkal už v roce 1994 v přátelském utkání národních týmů právě v Bordeaux. Češi vedli v poločase 2:0 po trefách Tomáše Skuhravého a právě Daniela Šmejkala. V 66. minutě ale ke svému debutu v dresu Francie nastoupil Zinédine Zidane. A dvěma zásahy vyrovnal.

Kdo chce vidět jediný reprezentační gól Daniela Šmejkala nebo Zinédina Zidana ještě „vlasatého“, má šanci právě tady:

V národním týmu odehrál technický levonohý záložník Daniel Šmejkal celkem 10 zápasů. Odchovanec Plzně si po působení ve Slavii zahrál i v Německu, konkrétně v Norimberku a Uerdingenu.

A trenérskou kariéru pak začal rozvíjet znovu ve Slavii, u B-týmu a juniorky. Vést dospělý profesionální tým si vyzkoušel v Sokolově a od roku 2016 pak působil jako ligový kouč FK Teplice. Na jejich lavičce zůstal do září 2018.

Fotbalové přenosy Televize Seznam

27. dubna AS Řím – Cagliari

4. května Brémy – Dortmund

12. května Brighton – Manchester City

„V Teplicích jsem prožil krásné období, dařilo se nám. Tým, který měl sestupové starosti, jsme vytáhli až k boji o evropské poháry, škoda, že to nevyšlo. Pak ty poslední měsíce už se tolik nedařilo, ale celkově na Teplice vzpomínám jenom v dobrém a jsem velmi rád, že mi daly ligovou příležitost,“ dodává Šmejkal.

Co dělá teď? „Devět let jsem byl ve fotbalovém soukolí bez přestávky, takže jsem teď doháněl věci, které jsem předtím kvůli fotbalu trochu zanedbával, v první řadě rodinu. Těším se z ročního syna, snažím se být s ním co nejvíc. A co dál? Nějaké kontakty by byly, uvidíme, co se stane v létě,“ podotýká Daniel Šmejkal, který bude hostem sobotního přenosu utkání AS Řím-Cagliari.

Připomeňte si 6 díl Jiné ligy o cizincích. V sobotu 27. dubna, hned po přenosu utkání AS Řím-Cagliari odvysílá Televize Seznam nový díl Jiné ligy. Tentokrát věnovaný fanouškůmVideo: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované