Hlavní obsah

Prachatice chtějí příští rok investovat 140 milionů, do kina i parku

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Návrh rozpočtu počítá na příští rok s investicemi kolem 140 milionů korun. Peníze dá město na opravu letního kina, Štěpánčina parku nebo do nového vodojemu. Radnice použije peníze, které zbyly z hospodaření minulých let.

Článek

Suma na investice je proti letošku víc než desetinásobná. Rozpočet znovu projednají radní tento pátek, v prosinci ho musí schválit zastupitelé. Příjmy a výdaje budou podle Malého téměř 300 milionů korun.

„Investice by měly překonávat úroveň 140 milionů korun, což jsou pro naše město obrovské peníze. Objevují se tam takové (investice), které přechází z jednoho roku do druhého, což je letní kino, Štěpánčin park, chceme vybudovat nad městem vodojem. Jsou tam i investice drobnějšího charakteru do vodohospodářského majetku, je to hodně pestré,“ řekl starosta Martin Malý (Nezávislí). Pokračovat budou i opravy městských bytů.

Radnice si nechce brát úvěry. Podle Malého má přebytky hospodaření, našetřené peníze z minulých let. „Na účtě máme nyní přes 130 milionů korun,“ řekl starosta.

Na letošek si město, v němž žije téměř 11 tisíc lidí, schválilo rozpočet s příjmy 272,1 milionu a výdaji 262,5 milionu korun. Kladné saldo bylo 9,6 milionu, přebytek chtělo město použít na splátky úvěrů. Na investice plánovalo téměř 32 milionů Kč. Letos v únoru Prachatice rozhodly, že za zhruba 60 milionů Kč předělají letní kino; část prací se bude dělat v roce 2022.

Reklama

Související témata:

Doporučované