Hlavní obsah

Praha 12 odmítla i přepracovaný projekt bytových domů na Kamýku

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Vedení radnice Prahy 12 odmítlo i přepracovaný projekt dvou bytových domů na Kamýku.

Článek

Původní projekt byl o několik pater snížen, avšak podle městské části je stále předimenzovaný a zhoršil by v okolí dopravní situaci i kvalitu života. ČTK to dnes sdělila mluvčí městské části Eva Burianová. Proti výstavbě, kterou plánovala společnost Trigema, se v minulosti postavili kromě radnice také místní obyvatelé. Na jejich stranu se před více než rokem přidaly magistrát a ministerstvo pro místní rozvoj, podle nich byl záměr v rozporu s územním plánem.

„Stále přetrvává předimenzovanost navrženého objektu ve srovnání s okolní zástavbou. Hrozí, že ve velké míře ubyde parkovacích stání pro místní obyvatele a v neposlední řadě bude v okolí navrhovaného projektu chybět i občanská vybavenost, která není připravena pojmout další množství nových obyvatel,“ uvedla místostarostka Eva Tylová (BEZPP/Piráti s podporou Zelených).

Návrh podle usnesení rady městské části nesplňuje limity územního plánu. Developer plánuje navíc podle Tylové při výstavbě využít veřejné pozemky, na kterých je nyní částečně park, na což nemá právní nárok.

Projekt Dvě věže zahrnoval dva bytové domy původně s 18 a 14 patry, výška byla nyní snížena na 15 a devět pater. Stavět se mají ve Vosátkově ulici na sídlišti Kamýk místo nízkopodlažního obchodního centra.

Reklama

Doporučované