Hlavní obsah

Praha dá příští rok na dotace k odstraňování bariér 2,5 milionu korun

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Pražský magistrát rozdělí v příštím roce na dotace na odstraňování bariér ve veřejném prostoru 2,5 milionu korun, což je stejně jako letos.

Článek

Zájemci mohou žádat o peníze například na technická zařízení zpřístupňující budovy pro handicapované nebo na přestavbu toalet. Žádosti lze posílat magistrátu od 1. října do 30. listopadu letošního roku.

Peníze město rozdělí na projekty pro trvalé odstranění bariér u vstupů a vchodů. Využít lze dotaci například na pořízení plošin, výtahu nebo bezbariérových dveří. Finance lze čerpat i na úpravy toalet na bezbariérové a na instalace elektronické signalizace pro žádost o asistenci, akustické a optické signalizace nebo pořízení mobilní rampy.

Dotace je určena pouze na projekty ve veřejně přístupných prostorách. Těmi se rozumí provozovny, úřady, školy či kulturní zařízení. Naopak za něj není považován třeba bytový dům s výlučně obytnou funkcí.

O peníze mohou žádat kromě městských částí a pražských příspěvkových organizací rovněž školy a další veřejné instituce, spolky, právnické osoby nebo církve.

S úspěšnými žadateli město uzavře veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace. Pokud bude žadatelem radnice nebo příspěvková organizace, dotaci dostane z rozpočtu města.

Reklama

Související témata:

Doporučované