Hlavní obsah

Dopravní podnik vybral projektanta na bezbariérový přístup metra Hradčanská

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Pražský dopravní podnik (DPP) zaplatí za projekt bezbariérového zpřístupnění stanice metra A Hradčanská 33,88 milionu korun bez DPH. Projekt pro podnik vytvoří společnost Metroprojekt.

Článek

Stanice Hradčanská byla otevřena v srpnu 1978 a nástupiště je v hloubce 43 metrů pod povrchem. Dopravní podnik nyní chystá opravy také ve stanicích metra A Jiřího z Poděbrad nebo Želivského.

Vybraná firma podniku dodá veškeré vstupní projektové dokumenty, a to včetně zajištění nutných průzkumů a dalších podkladů. DPP tak obdrží materiály pro územní a stavební řízení a pro jejich vydání, rovněž dodá dokumentaci pro provádění stavby. Pokud bude potřeba do dokumentů na základě požadavků úřadů doplnit informace, udělá to.

Dopravní podnik loni vyhlásil také tendr na projektanta opravy stanice na lince A Želivského. Vítěz zakázky udělá projekt na rekonstrukci stanice, výměnu pohyblivých schodů a zřízení bezbariérového přístupu. DPP chystá také opravu další stanice linky A, a sice Jiřího z Poděbrad. V současné době je opravován vestibul a vyměňovány eskalátory ve stanici metra B Anděl ve výstupu směrem Na Knížecí.

Reklama

Související témata:

Doporučované