Hlavní obsah

Prahu o víkendu čekají další komplikace v tramvajové dopravě

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Kvůli natáčení filmu je od soboty do úterý přerušený provoz tramvají a autobusů přes zastávku Právnická fakulta v centru Prahy. Čtyři tramvajové linky jezdí po objízdné trase, autobusová linka 207 je zkrácena.

Článek

Komplikace v MHD čekají o tomto víkendu také na cestující v Praze 4. Kvůli údržbě trati nebudou do nedělního večera jezdit tramvaje mezi náměstím Bratří Synků a Spořilovem.

Kvůli dočasnému zrušení zastávky Právnická fakulta jsou ode dneška do půlnoci z pondělí na úterý odkloněny tramvajové linky 17 a 93 mezi Čechovým mostem a Staroměstskou přes zastávku Malostranská. Kolem úřadu vlády jezdí od dnešní půlnoci i historické tramvaje na lince 41. Linka číslo 33 ve směru od Vypichu jede ze zastávky Brusnice přes Prašný most a Hradčanskou do zastávky Špejchar.

Přerušení provozu MHD u právnické fakulty se týká i autobusové linky 207. Končit i začínat bude poblíž Nemocnice Na Františku. „V obou směrech se ruší zastávky Staroměstská a Právnická fakulta,“ upozorňuje cestující dopravní podnik.

Od dnešních 07:00 do nedělních 20:00 nebudou jezdit tramvaje ani mezi náměstím Bratří Synků a Spořilovem. Důvodem je údržba trati. Tramvaje budou po dobu výluky nahrazeny autobusovou dopravou. Změněnou trasu budou mít při cestě na konečnou na Želivského pravidelné autobusové linky 150 a 188, upozorňuje dopravní podnik.

Tramvajovou dopravu v centru Prahy komplikuje v současnosti několik dalších plánovaných výluk. Od čtvrtka nejezdí kvůli opravě mostu přes Divadelní ulici tramvaje mezi Lazarskou a Újezdem. Tramvaje nejezdí ani mezi zastávkami I. P. Pavlova - Muzeum - Flora - Olšanské hřbitovy.

Reklama

Související témata:

Doporučované