Hlavní obsah

Předsudky zaměstnavatelů neplatí. Padesátníci, kteří trénují mozek, také dobře zvládají novinky

O schopnostech a uplatnění lidí starších padesáti let mluví ve studiu Seznamu psycholožka Eva Jarolímová.

 

Reklama

Mozek je třeba trénovat. Pak obstojí v současném pracovním tempu i po padesátce, říká odbornice na stárnutí Eva Jarolímová.

Článek

Předpoklad, že mozek po padesátce není schopen učit se novým dovednostem, neplatí. Zaměstnavatelé se nemusí bát, že by starší lidé nezvládli nové postupy a nové technologie.

„Poslední výzkumy ukazují, že lidé padesát plus, ale i starší, jsou stále schopni se učit novým informacím. Mozek je jako běžec, který když se trénuje, tak i člověk nadále funguje dobře,“ říká Eva Jarolímová, psycholožka se zaměřením na stárnutí a jedna ze zakladatelek tohoto oboru na našem území. Vyvrací tak předsudky zaměstnavatelů, že padesátníci už nezvládají současné pracovní tempo.

Zde se můžete podívat na celou diskusi ve studiu Seznamu na téma zaměstnanosti starších lidí:

Studio Seznam: „Staří" na českém trhu práce začínáme být už po čtyřicítce.

Lidé ve věku nad padesát let patří k nejpočetnější skupině nezaměstnaných. Ke konci prosince jich Úřad práce České republiky evidoval 127 tisíc. Jde tak o nejohroženější věk na trhu práce, a to i přesto, že nezaměstnanost dlouhodobě klesá.

„Lidé ve věku nad padesát let patří do skupiny uchazečů o práci, kterým hrozí dlouhodobá nezaměstnanost,“ říká Kateřina Beránková, tisková mluvčí Úřadu práce.

Reklama

Doporučované