Hlavní obsah

Premier League je silně návyková. Potřebujeme ji a ona nás

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Fanoušci svou Premier League a její hrdiny postrádají.

Reklama

Článek

Pokud se letošní sezona Premier League nebude moci dohrát do konce června, měla by se zrušit, myslí se kapitán Tottenhamu a anglické fotbalové reprezentace Harry Kane. Stále ale existuje „divoký“ plán, jak ročník dohrát.

Klubům nejvyšší anglické soutěže hrozí kvůli chybějícímu plnění lukrativní smlouvy o televizních právech obrovské finanční ztráty. Bavíme se o stovkách milionů liber. A to už je pořádná „pálka,“ bez níž se jen těžko obejdou i ty nejmovitější kluby.

Trio diskutujících Hošek – Šídlo – Häring se výjimečně v telekonferenci zaviněné opatřeními proti koronaviru shodlo na tom, že krizová varianta zavřít na měsíc všechny týmy Premier League kamsi do hotelu a sehrát zbylých 92 zápasů na neutrální půdě za zavřenými dveřmi kdesi ve střední Anglii není reálná. „Stačí jeden pozitivní nález u pomocníka podavače míčů a celé se to zhroutí jako domino,“ myslí si Hošek.

Karel Häring, jeden z největších tuzemských odborníků na anglický fotbal a šéfredaktor časopisu Football Club, je samozřejmě nervózní z toho, jestli jeho milovaný Liverpool bude ve skvostně rozehrané sezoně, v níž kosil jednoho soupeře za druhým, nakonec moci pozvednout nad hlavu vítěznou trofej. Dokonce i jindy „sobecký“ arsenalista Jindřich Šídlo připustil, že by mu Liverpoolu, který má v čele tabulky náskok 25 bodů, bylo líto a že by si Kloppovi svěřenci zasloužili alespoň diplom…

Karel Häring si myslí, že pandemie nového typu koronaviru má velkou šanci zastavit spirálu horentních částek vyplácených na přestupních částkách a platech hráčů. „Připomněl bych, že Arsenal byl schopen zaplatit za Mustafiho a Xhaku skoro 70 milionů liber, což je jednak hloupost, ale také ukázka toho, kolik měl tehdy peněz,“ namířil kritiku do řad Gunners Šídlo a zapochyboval, jak chce FIFA za současné krize lpět na pravidlech finančního fair play.

Diskutující si v dalším koronavydání Angličana posteskli, jak jim vynucená pauza změnila životní návyky a narušila biorytmus. Cítí to hlavně v sobotu, kterou měli rozdělenou na několik částí podle výkopů zápasů Premier League ve 13:30, 16:00 a 18:30.

Zatímco Jiří Hošek se teď s nostalgií vrací k nejlepším scénkám svého oblíbeného pořadu Match of the Day s Garym Linekerem, Jindřich Šídlo se dojímá při dokumentu o „The Invincibles,“ tedy o hráčích nepřemožitelného Arsenalu ze sezony 2003/2004. To Karel Häring se zase přátelům na dálku pochlubil novým „úlovkem“ v podobě DVD s nejlepšími 501 góly liverpoolského FC.

Čerstvý díl Angličana z koronavirové izolace si poslechněte v přehrávači nahoře.

Angličan

Fotbalový pořad Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu!

Každý týden exkluzivně na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Také rádi posloucháte? Napište nám své postřehy, připomínky nebo tipy na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované