Hlavní obsah

Přenosné schránky k hlasování využije na Vysočině 34 lidí v karanténě

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Do zvláštní přenosné schránky určené pro hlasování lidí, kteří jsou kvůli covidu-19 v karanténě či izolaci, bude na Vysočině při letošní sněmovních volbách hlasovat 34 voličů.

Článek

To dnes sdělila ČTK mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. Lidé, kteří tak chtějí volit, o to mohli požádat krajský úřad do čtvrtečních 20:00.

Voliče navštíví členové zvláštních volebních komisí složených ze zaměstnanců krajského úřadu. V převážné většině dojedou za voliči již dnes, část voličů bude volit v sobotu. Stejný systém fungoval i při loňských krajských volbách, kdy do přenosné volební schránky vhodilo svůj hlas na Vysočině 63 voličů.

Standardní volební místnosti se otevřou dnes ve 14:00. Hlasovat bude možné dnes do 22:00 a sobotu od 8:00 do 14:00. O hlasy voličů se v kraji uchází 19 politických uskupení. Volby před čtyřmi lety na Vysočině vyhrálo hnutí ANO s 28,63 procenta hlasů. Druzí skončili Piráti, jimž voliči přidělili 9,92 procenta, ODS na třetím místě získala 9,89 procenta hlasů. Voleb se na Vysočině zúčastnilo 64,03 procenta voličů.

Reklama

Doporučované