Hlavní obsah

Přes 50 fitness center v Česku se ve čtvrtek otevře zdarma veřejnosti

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Více než pět desítek fitness center, a to včetně bazénů nebo saun, se dnes po celém Česku otevře zdarma veřejnosti. Akce nazvaná #BEACTIVE DAY se koná při příležitosti Evropského týdne sportu.

Článek

Připravené budou sportovní aktivity a akce určené pro všechny od dětí po seniory, od aktivních sportovců po začátečníky. Podrobnosti i mapu zapojených sportovišť najdou zájemci na webu akce.

„Naším cílem je motivovat veřejnost, aby začala v září zase cvičit, aby se lidé vrátili do normálních kolejí a aby – stejně jako nastavují kroužky svým dětem – nastavili i sobě pravidelné cvičení. Aby našli aktivitu, který je bude dlouhodobě bavit,“ sdělila Jana Havrdová z České komory fitness, která #BEACTIVE DAY zaštiťuje. Fitness sektor podle ní v současnosti nabízí velkou škálu aktivit a už dávno není fitness jen synonymem posilování s činkami. „Je to především zodpovědný přístup k vlastnímu zdraví,“ doplnila.

Evropský týden sportu je iniciativou Evropské komise a jeho hlavním koordinátorem v Česku je Český olympijský výbor. Koná se po celé Evropské unii už posedmé. Akce má za cíl, upozornit na nedostatek fyzické aktivity v každodenním životě. „Žijeme v době, kdy je téměř vše možno vyřešit z pohodlí domova od počítače - od nákupu potravin až po komunikaci s rodinou a kolegy. Snižuje se tedy potřeba pohybu a tento negativní trend zapříčiňuje zvyšující se procento nemocí způsobených nedostatkem pohybu,“ uvedla Havrdová.

Vrcholem Evropského týdne sportu v Česku bude 30. září Kulatý stůl českého fitness a sportovního prostředí a lékařů se zástupci hlavních politických stran. Hlavním tématem bude podpora pohybu a sportu jako politická i společenská priorita. Akci pořádá Česká komora fitness ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR. Kulatý stůl bude přenášen on-line.

Reklama

Související témata:

Doporučované