Hlavní obsah

Přestupy v hokejové extralize: Vondrka míří do Boleslavi, velký zájem je o Červenku

Přestupy v hokejové extralize.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Tipsport extraliga je sice u konce, pro vedení jednotlivých klubů teď ale začíná nejdůležitější práce - skládání kádrů pro nadcházející sezonu. K zajímavým změnám došlo už v prvních dnech.

Článek

Do nadcházejícího ročníku hokejové extraligy se rozhodla výrazně posílit Mladá Boleslav. Nejzvučnější posilou je Michal Vondrka. Zkušený útočník odehrál poslední tři sezony v Chomutově. Na odchod pomýšlel už minulý rok, vedení Pirátů se ho ale rozhodlo udržet. Od příští sezony však Vondrka už bude oblékat jiný dres. Roli v jeho rozhodnutí hrály nejspíš i finanční problémy, se kterými se Piráti potýkají. Kromě Vondrky se k Bruslařům připojí i dva hráči, kteří se momentálně s národním týmem chystají na světový šampionát. Ze Zlína Boleslav získala Davida Šťastného, obranu posílí Martin Pláněk z Hradce Králové.

Po zpackané sezoně posiluje i pražská Sparta. Nejprve oznámila příchod zkušeného německého kouče Uweho Kruppa, který vedl Eisbären Berlín. Poté Sparta potvrdila i výraznou posilu na brankářský post. Ze zámoří přichází Marek Machovský. V klubu podepsal tříletou smlouvu a Pražané věří, že se stane jistou gólmanskou jedničkou. Ta Spartě dlouhodobě chyběla. Za posledních sedm let se mezi třemi tyčemi v rudém dresu představilo 21 hráčů.

Některé týmy však zatím hlásí spíše odchody. To platí i pro letošní semifinalisty z Hradce Králové. Kabinu Mountfieldu opouští s jistotou deset hráčů, mezi nimi i opora týmu Bedřich Köhler. Na odchodu jsou ale možná i další hráči. Radek Smoleňák s Andrisem Džerinšem si hledají angažmá v KHL. Brankářská jednička Patrik Rybár podle informací klubu možná zamíří do NHL.

Mezi extraligovými týmy je velký zájem o jednoho muže - Romana Červenku. Aktuální kapitán národního týmu ale podle informací Seznamu zůstane ve švýcarské lize.

Na kompletní výčet zajímavostí z přestupů v hokejové extralize se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:
Michal Vondrka

Doporučované