Hlavní obsah

Přetížená Nemocnice Cheb musela dočasně uzavřít porodnici

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Chebská nemocnice musela v pondělí s okamžitou platností dočasně přerušit provoz porodnického oddělení a oddělení šestinedělí. Porody i akutní výkony bude směřovat do nemocnice v Karlových Varech a Sokolova.

Článek

„Důvodem k opatření je personální situace v chebské nemocnici v důsledku epidemie covid. Zaměstnanci porodnice tak dočasně posílí své kolegy na ostatních pracovištích,“ řekl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Chebské nemocnici od minulého týdne docházejí volná lůžka pro pacienty s covidem, důvodem je nedostatek kvalifikovaného personálu a přetíženost současného. Vedení nemocnice společně s krajem proto organizuje přes národní dispečink lůžkové péče přesun pacientů do nemocnic v ostatních krajích. V pondělí a v neděli byli převezeni pacienti většinou s lehkým průběhem nemoci do nemocnic v Mariánských Lázních, Rakovníku či v Praze.

V Karlovarské krajské nemocnici, pod níž spadají nemocnice v Karlových Varech a v Chebu, chybí kvůli nemoci podle Podrackého přibližně z 1200 zaměstnanců asi 60. Aktuálně je v chebské nemocnici na intenzivní péči 11 pacientů s covidem, dalších 26 je umístěno na standardních lůžkách. Nejvíce pacientů s koronavirem zaznamenala nemocnice dosud v neděli, kdy tam intenzivní péči vyžadovalo 13 pacientů a dalších 30 bylo na ostatních lůžkách.

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN) v pondělí dopoledne řekl, že v chebské nemocnici jsou pro pacienty s covidem-19 k dispozici dvě lůžka intenzivní péče a více standardních lůžek s kyslíkem. Počet hospitalizovaných se ale neustále mění.

Reklama

Doporučované