Hlavní obsah

Přezutí pneumatik? Stihnete to i v pondělí ráno, ale musíte mít štěstí

Foto: Profimedia.cz

Od pondělí je třeba mít na autě zimní pneumatiky, pokud chcete jezdit v zimních podmínkách. Pro pneuservisy je to hektické období.

Reklama

Část oslovených pneuservisů i přes největší nápor v roce hlásí, že se dá domluvit výměna pneumatik v příštím týdnu.

Článek

V pondělí ráno. To je nejbližší volný termín pro výměnu letních pneumatik za zimní, který se podařilo během sobotní ankety mezi pneuservisy najít.

Od pondělí 1. listopadu platí povinnost mít na automobilech zimní pneumatiky, pokud se na vozovkách nachází sníh, led nebo námraza, případně lze předpokládat, že se vzhledem k povětrnostním podmínkám mohou na cestách objevovat. Tradičně jsou proto poslední dny před tímto termínem i po něm plně vyblokované, přesto to letos neplatí úplně vždy.

„Můžete v pondělí. To vás když tak vezmu hned ráno,“ hlásí pracovník na telefonu v pražském pneuservisu Auto – Steiner. Na vysvětlenou dodává, že zájem o výměnu pneumatik je, ovšem jim to „rychle odsýpá“.

Ani v dalších dvou pražských pneuservisech se nezdála situace beznadějná

„Máme možnost v úterý,“ reaguje po telefonu pracovník Tomket Pneuservisu v obchodním domě Flora. „Když je to výměna disk za disk, tak je to rychlé a vždycky se to dá někam nacpat. Když se přezouvá, tak je potřeba delší čas,“ dodává.

V Mistr Pneu – Skalka hlásí, že příští týden mají plný zhruba z poloviny. Naopak například autocentrum LB Automobile má svůj kalendář online k náhledu a příští týden má beznadějně vyblokovaný a k dispozici jsou termíny až od 8. listopadu dál.

Jan Hýbl z Pneuservisu Hradubická v Hradci Králové radí ozvat se začátkem příštího týdne. „Nějaké místo se asi najde. Třeba ženské musí s dětmi k doktorovi a jsou objednané u nás delší dobu. Najde se místo, není problém,“ říká Jan Hýbl.

V plzeňském Auto – Alf servis záleží na domluvě, hlásí tamní pracovník. „Jsme autoservis, takže pro nás to je přidaná výroba. Bereme to, jak máme čas, pro své klienty to děláme. Když volá někdo, kdo k nám nejezdí, tak se musíme domluvit na termínu. Ale není to u nás jako v pneuservisech, že je tu fronta na 14 dní. To určitě ne,“ vysvětlují v Auto – Alf servis.

Plno naopak hlásí pneuservisy v Ostravě. „Následující týden je úplně plný,“ říká hned Daniel Špírek z Pneuservisu Ostrava a dodává, že termíny jsou až v týdnu po 8. listopadu.

„Já mám dvacet aut denně, mám celý příští týden plno. Nejdřív osmého,“ popisuje i Pavel Kuchař, který stojí za Mobilním pneuservisem Ostrava.

Reklama

Doporučované