Hlavní obsah

Při požáru patrových garáží v Liverpoolu shořelo přes 1400 automobilů. Kvůli ohni se museli evakuovat i koně

Náhodný požár automobilu se v liverpoolských garážích rozšířil na více než 1400 dalších vozůVideo: AP

 

Reklama

Jedno z vozidel se náhodně vznítilo a oheň se od něj dále rozšířil na další auta. Hasiči likvidovali katastrofu desítky hodin.

Článek

Hasiči v Liverpoolu na severu Anglie se od nedělního odpoledne až do novoroční noci potýkali s velkým požárem, který v parkovacím domu zničil stovky vozidel. Hustý kouř si vynutil evakuaci několika obytných budov v okolí. Oznámila to agentura Reuters. Oheň podle serveru BBC News zničil více než 1400 aut, nikdo však zřejmě nebyl vážněji zraněn.

Policie uvedla, že všechna auta uvnitř vícepodlažního parkoviště, které pojme až 1600 vozidel, byla zničena, a doporučila majitelům obrátit se na své pojišťovny.

Požár podle předběžného vyšetřování hasičů nejprve náhodně vypukl v jednom autě a odtud se rozšířil na další vozy. Hasiči vybaveni dýchacími přístroji bojovali s ohněm déle než šest hodin.

Místní otevřeli své domovy

Radnice v Liverpoolu otevřela přijímací středisko pro lidi, kteří se kvůli požáru nemohli dostat domů. „Velkorysí lidé z Liverpoolu by nikoho nikdy nenechali na holičkách, a tak všichni byli ubytováni, nebo dostali lůžko,” uvedl starosta města Joe Anderson a poděkoval všem spoluobčanům, kteří nabídli pomoc.

Veřejnost také ujistil, že nijak nebyli postiženi ani koně vystavovaní v rámci mezinárodní přehlídky, pořádané v hale Echo Arena poblíž hořícího parkoviště. Show, plánovaná na nedělní večer, musela být kvůli požáru zrušena. Pořadatelé uvedli, že všichni návštěvníci a koně jsou v bezpečí. Hodně lidí podle BBC nabízelo na Facebooku nejen ubytování lidem, ale i ustájení koní.

Reklama

Související témata:

Doporučované