Hlavní obsah

Při požáru ubytovny v Plzni zemřel člověk, policisté našli torzo těla

Podívejte se, jak hašení požáru zachytily drony.Video: HSZ Plzeňského kraje, Seznam Zprávy

 

Reklama

Při požáru ubytovny v Plzni-Karlově zřejmě zemřel jeden člověk. Policisté na místě při ohledání objevili torzo lidského těla, jeho totožnost ověřují.

Článek

Policisté zároveň vyšetřují příčinu požáru. „Zadrželi jsme v souvislosti s tím 71letého muže, který na ubytovně bydlel,” uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Žádné bližší informace policie v tuto chvíli neuvedla, ale agentura ČTK už včera na místě mluvila s mužem, podle něhož požár vznikl poté, co si jeden z ubytovaných vařil a usnul u toho.

Reportáž Barbory Němcové o požáru v Plzni.Video: Barbora Němcová, Seznam Zprávy

Požár ubytovny s kapacitou zhruba 130 lidí propukl v úterý před osmou hodinou ranní a zasáhl celou budovu o velikosti 100 x 13 metrů. V péči záchranářů skončilo 12 lidí, z toho dva hasiči. Nejčastěji lidé trpěli dýchacími potížemi, měli popáleniny 1. nebo 2. stupně, někteří z nich měli zlomeniny dolních končetin a v jednom případě i pánve.

Pořár se podařilo hasičům lokalizovat zhruba po dvou a půl hodinách, na místě pak zasahovali až do tří hodin v noci. „Statik zakázal vstup do a na část budovy, kde došlo k propadnutí stropu,” popsal aktuální stav mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Na místě jsou nyní vyšetřovatelé příčin požáru a Policie ČR.

Škoda byla předběžně odhadnutá na 40 milionů korun.

Reklama

Doporučované