Hlavní obsah

Při požáru v britském safari parku uhořelo 13 kočkodanů. Dřív lidem skákali přímo do auta

Požár v britském Woburn Safari Parku usmrtil 13 kočkodanůVideo: AP

 

Reklama

V britském Woburn Safari Parku dnes ráno propukl požár a zabil 13 kočkodanů. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu během dvou hodin, další zvířata neutrpěla žádná zranění.

Článek

Ve Woburn Safari Parku 80 kilometrů severně od Londýna dnes v ranních hodinách vypukl požár. Hasiči po příjezdu našli opičí pavilon v plamenech. Úřady uvádějí, že 90 procent opičího pavilonu bylo poškozeno.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu po dvou hodinách hašení. Kočkodanům, jejichž pavilon je krytý střechou, hasiči pomoct nedokázali. „Každý z chovatelů tyto opice znal. Znali i přímo jejich jména, proto je pro ně tato ztráta něčím velmi speciálním,” řekl ředitel parku Drew Mullin.

Podle prvních odhadů nebyla další zvířata nijak zraněna. Safari park chová také slony, lvy nebo zebry. Pavilon kočkodanů je součástí prostoru „African Forrest”, který je oblíbenou destinací návštěvníků. Lidé tudy obvykle projíždějí v safari vozech a baví se tím, že jim ochočené opice skáčou přímo do auta.

Požár v safari parku je už druhým podobným neštěstím za posledních 10 dní. 23. prosince zabil oheň v londýnské zoo hrabáče kapského a čtyři surikaty, příčina tohoto požáru zůstává nadále neznámá. Proč hořelo ve Woburnu, úřady vyšetřují, park ale bude až na část africké džungle nadále otevřený.

Reklama

Doporučované