Hlavní obsah

Při srážce vlaku a osobního auta zahynuli tři lidé, včetně dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Nehoda na Plzeňsku si vyžádala oběti na životech.

Reklama

Při srážce osobního vlaku a osobního auta u Kamenného Újezdu na Plzeňsku zemřeli tři lidé, včetně jednoho dítěte. Další dva lidé, z toho jedno dítě mladší 15 let, jsou zranění.

Článek

Potvrdila to mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová. Další dva lidé, z toho jedno dítě mladší 15 let, utrpěli zranění.

„Tragická dopravní nehoda osobního automobilu a osobního vlaku v Nýřanech si vyžádala pravděpodobně tři lidské životy - dvě dospělé osoby a jedno dítě. Přesnou identifikací se i nadále zabývá policie. Zdravotnická záchranná služba z místa transportovala letecky muže v kritickém stavu na emergenci Fakultní nemocnice Plzeň a dítě mladší 15 let pozemní cestou, při vědomí se středně těžkými zraněními do fakultní nemocnice na akutní příjem,“ uvedla Svobodová.

Nehoda se stala na železničním přejezdu Nýřany x Kamenný Újezd krátce po deváte dopoledne. „Podle prvotních informací zahynula na místě třiadvacetiletá žena, pětileté dítě a mladistvý ve věku 17 let. Řidiče vozidla ve věku 24 let a další čtyřleté dítě transportovali záchranáři do nemocnice. Příčina dopravní nehody se vyšetřuje,“ řekla Plzeňské Drbně Jelínková.

Po střetu s vlakem zůstalo auto převrácené na střechu. Nikdo z cestujících ve vlaku nebyl zraněn.

„Vlak jel od Heřmanovy Huti na Nýřany,“ upřesnil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Mezi Nýřany a Heřmanovou Hutí teď jezdí náhradní autobusy.

Nehoda se stala po 9:00 na přejezdu bez závor a světelné signalizace, kde je osazen pouze výstražný kříž. Na místě jsou stále záchranáři. Příčinou nehody se zabývá policie.

Reklama

Doporučované